???

Hallo mensen!

 

Hier zit ik dan in Melbourne, een paar honderd kilometer verwijderd van de semi-desert (Mildura betekent 'red soil' by the way), waar ik toch bijna 4 weken heb doorgebracht. Gisterochtend ben ik om half negen met de V/Line bus vertrokken vanuit Mildura. Had een beetje moeite om al m'n spullen weer in de backpack te krijgen, want ik had nog wat nieuwe dingen gekocht in Mildura (leuke winkels waren er wel!), zoals een broek, een topje, slippers, een mini-radio, een Australisch woordenboek (Engels-Engels, maar zo leer ik het wel goed, omdat de uitleg dus ook in het Engels is) en zelfs een flesje nagellak (shame on me, ik dacht dat ik daar wel een paar maanden zonder kon, maar ja, ik blijf een echt meisje...) en dus had ik ook nog nagellakremover nodig. De bus was niet bepaald vol, dus dat was wel relaxed. Ik moest wel een traantje laten, want het afscheid viel me zwaarder dan verwacht. Niet dat ik het werk zal missen, maar wel alle leuke, aardige, grappige, lieve mensen die ik ontmoet heb (op de psycho na dan).

 

Na een aantal uur rijden en wat stops kwam ik aan in Bendigo waar ik over moest stappen op de trein naar Melbourne voor de laatste 2 uurtjes van de reis. M'n tas werd voor me door getransporteerd, dus daar hoefde ik lekker niet mee de trein door te sjouwen. Het landschap werd weer groen en heuvelachtig en om half zes 's middags was ik aan in de grote, onbekende stad. Dat is altijd even een gedoe, wanneer je in een stad aankomt waar je heg noch steg kent en daar loop je dan te sjouwen met die idiote backpack en ik heb altijd het idee dat iedereen me aangaapt met een blik vol medelijden. Drie keer het station rond gelopen voordat ik de juiste ingang vond naar de volgende trein (en je bent moe en je zweet en je hebt honger) om bij het door mij uitgekozen hostel te komen. Natuurlijk liep ik ook nog verkeerd voordat ik het hostel eindelijk zag. Op zulke momenten kan het leven van een backpacker wel even zwaar zijn.

Maar met het hostel ben ik erg blij, dus hier komt even wat reclame: Flinders Station Hotel in hartje centrum. Niet meer dan 4 bedden op een dorm-room (en prettige, niet krakende bedden), schoon en voor slechts 19 Dollar per nacht inclusief een gratis ontbijt (dat is natuurlijk nooit weg). In Sydney betaalde ik telkens minstens 22 Dollar en dan had je een bed op een 8-bed-dorm en geen ontbijt... Na het inchecken kon ik nog net voor 5 Dollar fish en chips eten in het hostel. Wel zo makkelijk, want ik was te moe en uitgeput om nog op zoek te gaan naar een supermarkt.

Ik heb nu maar 2 roommates. Een Engelse en een Japanse die me Lola noemt (ze kan de 'R' echt niet zeggen, ondanks dat ze hier, zoals alle Aziaten, Engels studeert).

 

Het is echt weer wennen om in zo'n enorme stad te zijn. Ik voel me weer net zo als de eerste twee dagen in Sydney (en dat kan dus beter). Gelukkig zit Carla hier ook ergens. Dat is de Nederlandse waarmee ik in het begin in Sydney van hostel naar hostel ging. Een dezer dagen spreken we zeker wat af, dus dat is wel weer erg leuk!

 

Nou dat was het wel weer. Ga nog maar wat rondsjouwen in de stad hier, zodat ik hopelijk een beetje een idee krijg van hoe het hier in elkaar steekt. Hartstikke bedankt nog voor de mailtjes die ik van sommigen ontvangen heb de laatste tijd en de bercihtjes in het gastenboek. Jullie maken me wel jaloers met de Sinterklaasverhalen, want zoals jullie weten, heb ik die periode wel een klein beetje gemist (ik ben ook nog net een klein kind). Maar ach, volgend jaar is Sinterklaas er weer!

 

Laura.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer