Adelaide --> Perth

 

Hallo allemaal!

 

Dit verslag heb ik al aan veel mensen per mail gestuurd, omdat ik het gisteren niet op de site kon zetten, maar nu dus wel. Ook heb ik er nog wat kleine veranderingen in aan gebracht, dus misschien de moeite om nogmaals te lezen. En hebben jullie al gezien dat ik foto's op de site heb gezet? Dat mag wel in de krant! Als ik weer zo lang wacht, hoef ik tot ik thuis ben geen foto's meer te plaatsen. Helaas geen foto's meer van Nieuw Zeeland en Tasmanie, want dat gaat inmiddels iets te ver terug, dus die mogen jullie persoonlijk bij mij komen bekijken als ik terug ben.

 

Ik ben nu in Perth sinds zaterdag. Yeah, ik ben dus helemaal van rechtsboven naar linksonder gereisd de afgelopen weken. Dat zijn dus echt duizenden kilometers die ik over land heb afgelegd! De paar dagen dat ik in Adelaide was, heb ik vooral winkelend door gebracht (maar niet veel gekocht hoor) met Annelieke. We hebben nog een poging gedaan om uit te gaan, maar toen we eindelijk de enige drukke club op woensdagavond hadden gevonden, bleek Annelieke geen ID bij zich te hebben en we kwamen er dus echt niet in. Even terug naar het hostel om het op te halen was geen optie, want dat was te ver. Toen hebben we alleen een wijntje gedronken in een bar en ergens een frietje gegeten. Beetje jammer... Die avond hebben Annelieke en ik ook afscheid van elkaar genomen, omdat ik naar Perth ging en zij naar Melbourne. 

Verder heb ik in Adelaide nog even kort een bezoekje gebracht aan de botanische tuinen. Maar die botanische tuinen overal heb je na een paar keer ook wel gezien. Wel goed, dat elke Australische stad fantastisch onderhouden parken en tuinen heeft die gratis te bezoeken zijn. Geen troep op de grond en geen zwervers/junks. Elke zondag gaan de meeste Australische families in de steden dan ook de parken in waar ze bijvoorbeeld gaan picknicken. Ook zie je er veel bruiloften. Nou dat was even wat van de Australische cultuur.

 

Donderdagavond ben ik in Adelaide in de Indian Pacific trein gestapt voor een rit van bijna 40 uur naar Perth. De trein rijdt over de Nullarbor (het is het langste rechte stuk spoor ter wereld!), een enorme vlakte zonder bomen. Na een tijdje wordt dat best saai... Er is echt niets te zien. ik zag pas kangoeroes toen we al bijna in  Perth waren! Wel hadden we vrijdagochtend een stop in Cook. Vaag dorpje zonder verharde wegen. Vrijdagavond kregen we 3 uur in Kalgoorlie. Nou, daar zat ook niemand op te wachten, want wat moet je daar nu weer? Het was er nog koud ook en ik had slippers aan! Ze boden een stadstour aan, maar die kostte dan wel even $18,- dus alleen de oude mensen gingen mee. Met een Koreaans meisje heb ik de slechtste cappuccino ooit gedronken bij Red Rooster (een fast food keten in Australie) en na een uur zijn we maar weer in de trein gaan zitten. Dat Koreaanse meisje, In Nam, was mijn kamergenote in Launceston, Tasmania, dus het was erg grappig dat ik haar weer tegen was gekomen. Overigens kwam ik ook Bettina tegen, die tijdens kerst en nieuwjaar m'n kamergenote in Syndey was. Zo grappig, je blijft mensen tegen komen! In Cairns was ik bijvoorbeeld ook nog mensen tegen gekomen die ik uit Melbourne kende! 

 

De treinvoorzieningen waren erg goed: schone toiletten en zelfs douches (en ze hadden ook nog schone handdoeken voor iedereen). Er was een lounge gedeelte met aantrekkelijke banken, maar het was dus zwaar verboden om daar op te gaan slapen! Verder had ik 2 stoelen voor mezelf. Ik zat eerst naast een jongen maar ze hadden nog erg veel lege stoelen over, dus mannen en vrouwen die naast elkaar zaten, maar niet samen reisten, kregen voorrang om zich te verdelen over de lege stoelen. Maar ja, ondanks dat er best wat ruimte was, blijft het slapen toch behoorlijk oncomfortabel en word je toch erg moe van zo'n reis. Het tijdverschil met NL is nu nog maar 6 uur (ik loop 6 uur voor).

 

Zaterdagochtend arriveerde ik dus in Perth. Ik had een hostel geboekt, maar op het station stonden allemaal van die mensen reclame te maken voor hun hostel en er leek een goede tussen te zitten, dus gingen Bettina en ik daarheen. Bleek het alleen veel te duur te zijn. Dus toen heb ik alsnog m'n geboekte hostel gevraagd me op te halen (want ik had niet geannuleerd, best lullig) op een heel ander station dan waar de Indian Pacific aankomt dus ze zullen wel gedacht hebben... (bij de boeking had ik namelijk aangegeven dat ik aan zou komen met de trein uit Adelaide en dat is op een heel ander treinstation). Bettina ging ook mee. In dat hostel zit ik nog steeds. Het is niet zo schoon (maar ook weer niet ranzig of zo) en de ene helft van de inwoners blowt de hele dag en speelt gitaar (of doet een poging daartoe) en de andere helft bestaat voornamelijk uit bloody Engelsen. Maar iedereen is heel vriendelijk en je went er aan, dus ach.

 

Reik, die Duitser uit Mildura, was jarig en ook in Perth dus ik was gelijk uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje afgelopen zaterdag. Ik had maar een uurtje geslapen op de middag en toen werd ik door een Australisch koppel opgehaald. Het bleek dat Reik op een soort stadse Wwoof-plek verbleef en er kwamen voornamelijk familieleden van die familie naar z'n verjaardag dan dat er nu echt backpackers kwamen. Alleen Niels, ook een Duitser die ik wel al een paar keer gezien had (ook in Mildura o.a.), maar nooit echt gesproken had, was er ook. Over ruim een week gaan we met z'n drieen beginnen aan de westkust met de auto! Dat is dus maar even mooi geregeld. Ik heb er nu al zin in. Lekker relaxed met de auto, lekker goedkoop en met bekenden. Dat wordt dus echt een roadtrip!

Zondagavond zijn Bettina en ik samen met 2 Ierse meiden naar de Ierse pub (die niet zo Iers was) gegaan, omdat Bettina de volgende dag jarig was. Het was wel leuk, alleen zijn er hier in Perth wel veel irritante, wanhopige, domme mannen! Bettina is maandagochtend vertrokken...

Nu heb ik alleen nog een weekje in Perth dat ik verder niet zo'n boeiende stad vind (weer zo groots, er is verder niets bijzonders, de mensen zijn niet allemaal zo vriendelijk en de meeste hostels zijn waardeloos of te duur), dus ik weet nog niet wat ik ga doen. Misschien ook Wwoof-en in de stad, lekker relaxed. Het weer is ook niet zo super, terwijl dit de meest zonnige stad van Australie moet zijn. Nou het regende zaterdag en vandaag weer! Alleen gisteren was mooi. Tref ik zeker net die 5 dagen regen per jaar. Jullie horen wel weer hoe alles verder gaat!

 

Groetjes,

Laura.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer