de afgelopen week

Daar ben ik weer eens, weer vanuit Launceston. Word er zelf ook een beetje moe van... Nu moet ik hier tot zaterdag wachten, want dan vlieg ik terug naar Melbourne. Wordt vast een saaie week, want ik heb hier alles al zo'n beetje gezien. Maar ja, voor zaterdag kon ik een heel goedkope vlucht krijgen, dus die heb ik maar geboekt. Voor de helft van wat ik vorige keer betaald heb... Tja, ik boek dus echt geen vluchten meer via reisorganisaties voor backpackers, want die blijven commercieel en dus duur! Zelf boeken via internet is veel goedkoper! In eerste instantie wilde ik trouwens met de ferry terug naar het "vasteland", maar alle stoelen zaten anderhalve week van tevoren al helemaal volgeboekt!


Deze week wilde eigenlijk nog naar een Wwoof-farm voor een paar dagen, maar ik heb er heel wat gebeld in de omgeving en ze zitten allemaal al vol! Dan wilde ik nog kijken voor een paar dagen fruitplukwerk, maar dat kantoor dat dat regelt is vandaag dicht, vanwege een of andere vage vakantiedag hier op Tasmanie. Schiet dus allemaal lekker op hier en dan ben ik nog jarig ook van de week. Nou, dat zal me een feest worden... :( Gelukkig is alles vanaf het weekend beter geregeld! Zaterdag vlieg ik dus naar Melbourne en zondag vlieg ik naar Cairns! Ga m'n reisschema dus toch een beetje veranderen :). Ik wil gewoon heel ergens anders heen en vanaf Cairns ga ik naar Ayers Rock en dan richting de westkust.


Vorige week was wel leuk. Ik ben van zondag tot vrijdag op een boerderij geweest van 2 oudere mensen. Daar had ik m'n eigen kamer in huis en ik hoefde helemaal niet hard te werken. Ze hebben me een keer een nabij gelegen plaatsje, Railton, laten zien en ik mocht mee op hun wekelijkse shoppingmiddag in Latrobe en Devonport. Ik was ook vanuit Devonport naar hun toe gegaan. Ze waren een soort opa en oma voor mij en ik kreeg goed te eten (meer ijs en koekjes dan gezond zijn voor een mens, maar ach). Het werk bestond uit gemaaid gras aanharken, een paddock opruimen (weer harken), bramen plukken, appels plukken, hout stapelen, planten buiten water geven en oude aardbeienplanten uit de grond verwijderen. Allemaal op een heel relaxed tempo! Zelf hadden ze nog een oude hond, 2 geiten en 3 koeien. Toen ik daar vrijdag weg ging, ben ik nog 2 nachten in Devonport blijven hangen en gisteren heb ik dus de bus naar Launceston genomen en nu zit ik hier...  Zal dus weinig te melden hebben komende dagen, maar hopelijk volgende week weer wat meer vanuit Cairns en omgeving!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer