Alex

Eindelijk kan ik weer even gratis op internet (maar voor 30 minuten). Ik heb een nieuwe Australische liefde: Alex. Doet hele dagen niets, maar dat maakt me niets uit. Al nieuwsgierig? Het is de huiskat van het hostel waar ik nu zit, haha. Het is echt het beste hostel tot nu toe. Kan er heerlijk tot rust komen. Geen 3 tv's (op verschillende zenders, zoals vaak in de grote hostels het geval is en dan word je dus gek) en radio, maar wel een woonkamer vol tijdschriften en boeken. Het klinkt suf, maar ik vind het beter dan zo'n partyhostel. Ook is het allemaal mooi geschilderd en de slaapkamer met de houten stapelbedden heeft ook een prettige uitstraling. Het is echt een vredig hostel (en schoon!). Het valt onder de groep van kleine hostels door Australie en ik ben zeker van plan er meer te bezoeken. Er zitten wel weer veel Duitsters, maar zoals jullie weten kan ik heel goed overweg met Duitsters nu (ze klinken ook veel vriendelijker als ze Engels spreken). Ik denk dat hostels waar veel Duitsers zitten beter zijn dan de hostels waar veel Engelsen zitten (die moet ik echt zien te vermijden, Engelsen zijn ook veel ranziger). Maar het allerleukste aan het hostel vind ik dus Alex the cat die hele dagen op dezelfde bank in de woonkamer ligt en zich alleen 1x per uur beweegt om zich om te draaien (om vervolgens weer verder te slapen). Als er ergens een kat is, is het goed voor mij, haha.

 

Vandaag ben ik even naar het centrum geweest. Ik had de vandaag nog geldige weektramkaart van een kamergenote gekregen die vandaag weg ging, dus ik kon gratis reizen! Ik leef hier echt op spullen van anderen. Van een jongen in Mildura had ik z'n leesboek gekregen en van een andere kamergenote hier heb ik haar ongebruikte koptelefoon gekregen, want die had ze zelf niet nodig en die van mij was kapot gegaan (voor m'n radio). Maar toen ik zelf uit Mildura weg ging heb ik ook allemaal dingen achtergelaten die ik niet mee kon nemen, dus ja, je ziet dat je het later weer terug krijgt. In de stad heb ik m'n busreis terug naar Sydney geboekt. Ik ga 23 december 's nachts terug (bespaart me een nacht in een hostel). De reis duurt 12 uur, dus dat valt wel mee. In het geweldige hostel waar ik nu zit, blijf ik tot donderdag. Dan ga ik nog voor een weekje terug naar Flinders Station Hotel in het centrum, want dat is lekker goedkoop en dan kan ik nog wat dingen in het centrum bezoeken. Vandaag heb ik ook het Visitors Centrum bezocht en wat folders meegenomen van wat er allemaal te doen is in Melbourne.

 

Ik zit vervolgens 10 nachten in een hostel in Sydney voor kerst en oud&nieuw en nu heb ik het plan om daarna een paar nachten in de Blue Mountains te gaan verblijven. Met de trein kun je daar heel goedkoop heen en daar is ook zo'n leuk klein hostel als waar ik nu in zit, waar vandaan je heel gemakkelijk zelf rond kunt wandelen e.d. Dat leek me een beter plan dan om een dure dagtrip naar de Blue Mountains te maken. Als je pech hebt en het is slecht weer, dan heb je dus helemaal geen uitzicht. Dan nog even terug naar Sydney voor 2 nachten of zo, voordat ik op 10 januari naar Nieuw Zeeland vlieg. Het weer is hier trouwens ook om gek van te worden. Vandaag was het eerst koud (wandelschoenen, jeans en fleecetrui aan) en regenachtig en nu schijnt de zon weer en loop ik weer in een t-shirt. Maar in het algemeen is het hier erg regenachtig in Melbourne helaas (en dat is dan de zomer hier...), op afgelopen zondag na dan.

 

Ik wilde nog even wat kwijt over die film die ik gezien had: The Grudge. Het was zo eng dat 2 tienermeiden de bioszaal verlieten na slechts een half uur en een ervan was helemaal overstuur en liep te huilen. Ook andere mensen zijn weg gegaan (kan natuurlijk ook omdat ze de film zo slecht vonden, haha). Maar hij was echt eng! Aanrader dus als je van enge films houdt! Dit was het weer voor deze keer!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer