Another week down under!

Hello!

 

Even een laatste berichtje... VANUIT PERTH! Morgen begint de roadtrip lags de westkust richting Broome. Daar heb ik wel zin in, al hoop ik stiekem dat het niet teveel bushkamperen wordt (maar dat zal wel met die Duitse vrekken)! De afgelopen week heb ik doorgebracht bij een soort van familie in Bassendean dus. Op de BBQ annex verjaardag van Reik waar ik de laatste keer over geschreven heb, had ik Bill en Sandy ontmoet, een koppel van mijn ouders leeftijd (dus of dat oud is mogen jullie voor jezelf beslissen!). Sandy's 18-jarige dochter was uit huis vertrokken en zat in Broome, maar ze had een enorme teringzooi (om het op z'n Hollands te zeggen) achter gelaten en als ik dat een beetje ging opruimen mocht ik wel in die kamer met enorm bed en tv met DVD-speler verblijven. Dat klonk zo gek nog niet! Maar eerst heb ik het nog 4 nachten in het hostel uitgehouden, maar toen ik merkte dat daar meerdere mensen last van bedbugs hadden (ik niet dit keer!) en er een oudere vrouw op de kamer kwam die wel net uit de afkickkliniek leek te komen, leek het me wel tijd genoeg om te vertrekken.

 

De eerste dagen heb ik dus tijdens mijn verblijf in Bassendean een beetje die kamer opgeruimd en verder gezwommen in het plaatselijke zwembad hier, naar de stad, mee met Sandy naar winkelcentra, een ochtendje naar Fremantle (de strandwijk hier), een bezoekje aan de Art Gallery, naar een National Park hier in de omgeving etc. Ik was slechts halverwege met het opruimen van die kamer, toen die dochter terug kwam! Ze had namelijk gehoord dat haar moeder een backpacker in haar kamer had gestopt en dat vond ze niet zo dolletjes... Nou ja, het was niet mijn probleem! Ik kreeg een bed in de woonkamer (kon "mijn" gedeelte afsluiten met schuifdeuren) en hoefde vervolgens helemaal niets meer te doen! Al heb ik natuurlijk wel vrijwillig mee geholpen met de afwas en het voorbereiden van het meestal overheerlijke avondmaal. Dat was wel het minste wat ik kon doen! En ik heb de The Davinci Code van David Brown als afscheidscadeautje gegeven (is dat boek in NL ook zo'n rage? Hier zie je er bijna elke backpacker mee, niet normaal meer). Verder is er hier in huis nog een 15-jarige zoon die zichzelf net heeft laten uitschrijven op z'n school (zonde, maar hij zal het wel redden verder, want ondanks zijn puberale acties heeft hij toch wel gezond verstand ergens), 2 honden, een geweldige kat en wat vissen en vogels. Een gezellige bende dus! Ik heb het hier verder erg naar m'n zin gehad! Het is bijzonder om te zien hoe gastvrij mensen hier zijn dat ze zomaar een vreemde in huis halen. Nu ga ik het avontuur tegemoet! Hasta la vista!!!

 

Laura

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer