Beachlife etc.

Het was weer eens een lekker ouderwets stranddagje aan de andere kant van de wereld! Vandaag was de lucht eindelijk helemaal blauw na dagen van regen en bewolking (en elke dag ook wel even wat zon, Melbourne staat bekend om het veranderlijke weer). Ik ben dus naar het strand gegaan in de middag. Had ik nog een stomme actie; in plaats van dat ik m'n zakje met brood had meegenomen, had ik m'n zakje met boter meegenomen! Daar is nu dus niet veel meer van over... 

 

Helaas zit ik nu in een vreselijk hostel; Ritz genaamd (ja, soms maak ik reclame, nu dus anti-reclame). Ik had het telefonisch geboekt voor 2 nachten. Alleen leuk als je houdt van Engelsen, Engelsen en nog eens Engelsen (ik kreeg al een vermoeden toen ik gisteren bij aankomst zag dat het hostel boven een 'traditional Britisch pub' gevestigd was), koude douches, teringzooi (nog nergens een kamer met zoveel zooi gezien), bed bugs (okay, ik had ze gelukkig niet, maar ik heb mensen gehoord die er wel last van hadden) en de hele nacht herrie vanuit die pub. Engelsen doen hetzelfde als Ieren; de hele dag zuipen. Volgens mij gaat al hun geld op aan de alcohol.

 

Over die bed bugs (soort bijtende, kleine beestjes) gesproken, dat schijnt dus een probleempje door heel Australie te zijn. Dat is ook de reden dat je in geen een hostel in je eigen slaapzak mag slapen (dus ik heb dat ding bijna voor niets meegenomen, behalve dat het bruikbaar is voor onverwachte uitstapjes en campingtours), want dan worden ze te makkelijk verspreid. Hotels hebben er ook last van en volgens een artikel dat ik gelezen heb, heeft het niets met de hygiene/schoonheid te maken van het hotel/hostel (maar dat betwijfel ik).

 

Maar goed, ik had een ander leuker hotel/hostel (heel klein, Olembia genaamd) uit de Lonely Planet gehaald en daar was ik gisteren even gaan kijken en het beviel me wel (lekker schoon en rustig. Af en toe ben ik net een bejaarde, ik hoef niet altijd party, party om me heen), dus wilde ik 3 nachten boeken vanaf maandag. Helaas was toen nog niet zeker of er maandagnacht plaats was. Vandaag ging ik er weer langs en ze hadden plaats voor me. De man van de receptie vroeg of ik m'n hostel voor vanavond (zondagnacht) al betaald had, want ze hadden een annulering. Ik had dus inderdaad al betaald voor dat belabberde Ritz (die man had ook gevraagd waar ik zat en keek al gelijk heel vies toen ik zei waar ik zat) en toen kreeg ik een gratis nacht aangeboden! Over een uurtje ga ik dus verkassen. Ik heb hier betaald, maar als ik daar een gratis nacht kan zitten, ga ik mooi daar heen! Zullen ze hier wel vreemd opkijken dat ik nu uitcheck i.p.v. morgenochtend, haha. Lekker de rust in!

 

Verder is het hier in St. Kilda, een wijk van Melbourne aan het strand, wel relaxed! Beetje Spaans-Engelse badplaatsachtig (wat is hier niet Engels?), maar wel okay! De afgelopen dagen toen ik nog in het centrum zat, heb ik me ook wel vermaakt. Veel geslapen en uitgerust. Vooral de eerste dagen, omdat het toch vooral regende en alle moeheid er in een keer uit leek te komen (van het werken en het slaaptekort in Mildura) Woensdagavond was ik even naar de bar in het hostel gegaan met m'n Engelse kamergenote en nog wat Engelse meiden en een Nederlands meisje. Ook deze Engelse gingen elke avond uit en ze vroegen mij telkens mee, maar ik vind het gewoon zonde om daar al m'n geld aan uit te geven. Als ik alleen maar uit wil gaan, kan ik net zo goed thuis blijven. Maar woensdag in de bar was het wel gezellig en ik kwam Svenja & Monique tegen, waarmee ik in Mildura in hetzelfde huis gewoond heb. Echt toeval! Zij waren al 2 weken voor mij uit Mildura vertrokken en ik had geen idee waar ze heen waren gegaan, kom ik ze tegen in een hostel in Melbourne! Even mee gekletst, maar het zijn ook weer niet echt m'n grootste vriendinnen, dus verder heb ik ze niet meer gezien.

Donderdagochtend had ik een gratis introductiewandeling van 1 uur gedaan. Was leuk. Er waren nog 4 andere meiden en de gids vertelde op een leuke manier over de stad en de historie van de stad.

Vrijdag kwam Carla naar Melbourne. Erg leuk om haar weer te zien, bij te kletsen en elkaars foto's te bekijken. We hebben natuurlijk een cappuccino gedronken (dat deden we elke dag in Sydney), daarna nog een mega warme chocolademelk gedronken, gewinkeld (en allebei niets gekocht!), met de gratis tram een rondje gemaakt en thee gedronken bij mij in het hostel. Was een gezellig dagje! 

Zaterdagochtend moest ik uitchecken uit het hostel in het centrum, omdat ik dus naar St. Kilda ging. 's Morgens wilde ik nog "even" in een uurtje de Botanic Gardens bezoeken. Was natuurlijk veel te weinig tijd, want om er te komen moest ik al 25 min. lopen en dus ben ik maar 10 minuten in de Botanic Gardens geweest. Ik kwam allemaal hardlopers tegen. Zoveel, het leek wel een marathon. En die hardlopers zien er allemaal niet uit zeg; Aapjes (kleine spierbundels op pootjes), vrouwen met zwiepende borsten (vind je het gek dat ze gaan hangen?!?) en van die anorexia-types. Onaatrekkelijk allemaal, maar wel vermakelijk. Toen moest ik me dus terughaasten naar het hostel om uit te checken voor 11.00 uur (wel beter, bij de meeste hostels moet je om 10.00 uur uitchecken). Vervolgens de tram naar St. Kilda genomen waarvoor ik netjes een kaartje had gkocht. Geen een backpacker koopt een kaartje voor de tram, maar ja, voor m'n eigen gemoedsrust had ik het maar wel gedaan. Zul je anders net zien, dat ik gepakt word en ik was nogal zwaar beladen en dus ook niet in staat om in 3 seconden de tram uit te springen, wanneer er een controleur op zou stappen.

 

Nou ik ga even het zand van mijn huid spoelen voordat ik verkas naar dat andere hostel. Oow, soms voel ik me ook wel lui als backpacker! Wat doe ik hier nu helemaal (dan vergeet ik even de 3,5 week ploeteren in Mildura)? Beetje rondhangen op het strand, terwijl in het koude Nederland iedereen naar werk/studie of wat dan ook moet! Behalve wat gebruikelijke backpackerproblematiek is het hier gewoon zo relaxed. Nou, ik zal aan jullie allemaal denken!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer