Blablabla...

Uitgevonden dat je hier in de bieb 1 uur gratis op internet kunt, alleen kun je niet e-mailen (alle e-mailsites zijn geblokkeerd). Toch leuk, als ik dat eerder had geweten, had ik geld kunnen besparen door hier m'n verhalen te typen en vluchten online te boeken.

 

Net de "darling harbour" van Launceston bekeken, terwijl ik bijna van de boardwalk afwaaide! Het leek alsof ik op de Vlissingse boulevard aan het wandelen was op een windige (?) dag. Ja, bruine blaadjes dwarrelen hier al van de bomen en het weer is onstuimig. Herfst is duidelijk in aantocht! Hoogste tijd dus om Tassie te verlaten al weet ik nog niet hoe het zeer tropische noorden van Queensland me gaat bevallen... Dat zal me even een omschakeling zijn! Maar ik zal blij zijn wanneer ik zaterdag eenmaal in het vliegtuig zit (en zondag weer). Dan moeten er vast weer van die leuke formuliertjes voor 'customs' worden ingevuld met vragen als: "Bent u op boerderijen geweest?" Boerderijen? Neuh... Ook willen ze graag weten of je aarde in het profiel van je berg/wandelschoenen hebt zitten etc. Dat gedonder heb je hier elke keer wanneer je van de ene naar de andere staat vliegt. En wat dan als je met de bus gaat? Dan vragen ze je niets, alleen is het verboden om fruit en melkproducten mee te nemen (maar wie controleert dat?). Op het vliegveld staan ze met honden klaar (altijd een warm welkom!) en de laatste keer, in Devonport, besprong die hond als nog m'n tas waaruit ik net een banaan had verwijderd... Gelukkig had de douanier dat opgemerkt.

 

De komende dagen staat er dus helemaal niets op de planning. Toen ik gisteren aan de man van het hostel vroeg of het mooi weer bleef (want gisteren heb ik zowaar nog in m'n bikini in de zon bij de 'Gorge' gezeten), zei hij dat hele dagen films in het hostel kijken ook heel leuk kon zijn. Ja, vooral als alle mensen op die waardeloze tv geel gekleurd zijn en alle achtergronden groen/blauw. Een andere optie die hij bedacht had, was dat ik maaltijden zou gaan koken en die voor 5 Dollar zou gaan verkopen aan backpackers die normaal gesproken voor 2 Dollar noodles eten. Maar ik ben er niet zo zeker van of iemand mijn maaltijden wil eten (wel gezond, maar lekker?)... Nou ja, hopelijk kan ik me nog enigszins vermaken met kamergenoten die deels wanhopig op zoek naar werk zijn (wat er dus niet is) en/of ook niet weten wat ze moeten doen. Oh, had ik nu maar m'n CD met foto's meegenomen (die zat dus dagen in mijn tas), dan had ik wat foto's op de site kunnen zetten. Volgende keer dan als ik weer hier ben. Ozzie, ozzie, ozzie, oi, oi, oi! (dat is mijn afscheidsgroet voor vandaag, wat dat dan ook mag betekenen...)

 

Ps. Heleen: Gefeliciteerd! Ik leer hier inderdaad wat van de Koreaanse cultuur en ik moet zeggen dat Koreanen aardige mensen zijn en ze noemen bijna altijd Guus Hiddink als ik ze vertel waar ik vandaan kom :)

 

Ps. Marieke: Interessante foto had je me gestuurd (al was het inderdaad moeilijk voor mij om er wat in te zien)! Thanks! Om ook even terug te komen op het dansen; Helaas dans ik hier helemaal niet op het moment. Ik mis Funky Jazzdance best wel een beetje soms...

 

Ps. Susanne: Daar houd ik je aan, dat we dat etentje gelijk weer doen als ik terug ben :) En ben ik nog op tijd terug voor de bruiloft?

 

Ps. Annemarie: Lekker gewandeld in het witte woud? Helaas inmiddels iets te oud voor dat sleetje van toen... Ik zou ook wel even die sneeuw willen meemaken in Holland. Heeft niemand er een leuke foto van?

 

Ps. Peter Schotman: Hoe staat het ervoor met het Opera House? Begint het er al enigszins op te lijken?

 

Ps. Broertje: nog een tip voor als je hierheen komt; Ik zou alleen de retourvlucht boeken van en naar Australie en verder goed bedenken wat je wilt zien. Ik denk dat je de rest dan beter plaatselijk kan boeken (zoals buspassen e.d.). Er zijn meerdere passen waarmee je binnen een bepaalde tijd van A naar B kunt reizen en dan kun je in- en uitstappen (en overnachten) op de route waar je wilt. www.ozexperience.com.au, www.greyhound.com.au en www.premierms.com.au .

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer