Broometime!

Tja, ik had eigenlijk vanochtend willen meedelen dat ik deze middag naar Darwin zou vertrekken met een lift, maar dat is dus allemaal weer anders gelopen. Ik zou gaan met een Nederlander en een Duitse. De Nederlander had een auto. Eigenlijk zouden we gisteren gaan, maar omdat we allemaal nog een keer uit wilden gaan in Broome, besloten we zondag te gaan. Krijg ik vanmorgen een sms-je van die gozer dat ie de liefde van z'n leven ontmoet heeft gisteravond (yeah sure!:S) en dat hij dus langer in Broome wil blijven. Weg lift! Het Duitse meisje en ik balen er goed van. We hebben nu samen overal nieuwe briefjes opgehangen dat we op zoek zijn naar een nieuwe lift. Maar ja, ik heb nog maar 6,5 week over, dus ik heb niet veel tijd meer... Vliegen is helaas verschrikkelijk duur vanuit Broome en om nou ruim 40 uur in de Greyhound-bus te gaan zitten... Gisteravond hadden we notabene nog met z'n drieen een hoop eten gekocht. Die Nederlander had het geld daarvoor voorgeschoten, dus hij zit nu mooi opgescheept met eten voor 3 personen voor 1 week, hahaha!

 

Gelukkig is Broome wel heel relaxed (hoe vaak heb ik dat al niet geschreven?). Dat is ook de reden waarom ik er in het algemeen vrij lang heb doorgebracht. Het doet me ook een beetje denken aan Bonaire, want hier hangt hetzelfde relaxede tropische sfeertje. Alles gaat wat trager en iedereen leeft hier in Broometime! Het is ook geen stad gelukkig, dus geen lelijke hoogbouw. Ik denk dat dit een van m'n favoriete plaatsen in Australie is. De afgelopen week heb ik ook nog genoeg leuke avonden gehad (en overdag een beetje naar het strand gegaan). Ik ben 2x gratis naar de openluchtcinema geweest, want ik ken de jongen die daar werkt (die was de eerste week mee op de cruiseboot als fotograaf). Was leuk, maar je wordt wel opgegeten door de sandflies... Ik heb 'Three dollars' gezien, een Australische film, en 'Hostage' met Bruce Willis. Dinsdagavond ben ik uitgeweest in de Ierse Murphy's pub met nog wat mensen van de boot. Was erg gezellig! Donderdagavond ben ik uitgeweest in de Oasis bar naast het hostel. Gisteravond (zaterdag) weer geweest. Dat is wel de plek om te dansen hier. Ze hebben ook weer van die dingen als 'Miss Wet t-shirt' (donderdag, zwaar ordinair, met van die slettenbakken die gelijk halfnaakt op het podium staan) en cage dancers (gisteren, dat ging nog wel). Ach ja... Maar de partyscene is hier dus redelijk in tact vergelijken met alle hotspots aan de oostkust. Op de foto zie je trouwens mij tijdens het uitgaan afgelopen zaterdag samen met mijn kamergenoten van links naar rechts Dorte, Antje, ikzelf dus, Claudia en Katerina (geen kamergenote).

 

Vrijdagavond heb ik nog op de mini-kermis gestaan! Die was hier 3 dagen. Dat was lachen. Kaartjes verkocht voor 'Lucky numbers', zo'n loterijspel waarbij mensen knuffelbeesten kunnen winnen. Kreeg 'cash in hand' betaalt voor een paar uurtjes werk. Ik had weer eens een briefje op het notitiebord in het hostel zien hangen, dus zo kwam ik eraan. Er was een man die de hele boel entertainde door een microfoon en 2 meiden en ik moesten dus kaartjes verkopen. Ik droeg een achterlijke, roze hoed van pluche (maar dat hield me wel gelijk warm, want 's avonds is het hier koud!). Veel aboriginals die gelijk kaartjes (a $2,- per stuk) kopen voor de hele familie (en die families zijn Big!) en dat dan minstens 3 keer. De aboriginals... Tja, het blijft een verhaal apart. Die krijgen dus geld van de overheid in het hele gebied hier (een uitkering zeg maar), maar het merendeel is alcoholist. Ze weten echt niet hoe ze met geld moeten omgaan, omdat ze dat nooit gekend hebben in hun cultuur. Waarom geeft de overheid ze geen supermarktbonnen of zo??? Maar de aboriginalkindertjes zijn wel schattig (voordat ze in hun pubertijd een gangsterrapuiterlijk a la '50 Cent', 'Snoop Doggy Dog' or whoever aannemen, denkende dat ze hier ook in een achterbuurt van New York leven of zo).

 

Nou, misschien moet ik hier m'n hele tijd maar uitzitten en kan ik op het laatst direct een vlucht naar Sydney boeken (waarvandaan ik terug vlieg), snik. See ya later!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer