daar ben ik weer

Zo, ik zit nu eindelijk in Australie. Gisteren aangekomen rond 6.00 uur. 45 minuten vertraging gehad, want het waaide nog al hard in de buurt van Syndey, dus het vliegtuig is wat langer in de lucht blijven rondvliegen. Bij het opstijgen in Singapore hadden we ook nog een probleempje. De airco deed het niet! Pas nadat het vliegtuig in beweging kwam. Het was dus heel benauwd. Lekker zweten! Het regende bij aankomst en nu nog, dus helaas kan ik jullie nog even niet jaloers maken met het mooie weer hier. Zullen jullie wel leuk vinden, maar wacht maar af... 

 

Singapore, waar ik dinsdag op woensdag was, was echt geweldig! Voor de vlucht naar Singapore word je wel heel streng gecontroleerd (en dan ook nog door Duisters, omdat we via Frankfurt vlogen). Je hoeft je nog net niet uit te kleden! Twee keer door metaaldetectorpoortjes. Ook moest bijna iedereen (vooral alle backpackers met van die bergschoenen), ik dus ook weer, de schoenen uit doen die weer door dezelfde scan als de tassen gingen en dan werden ook je voeten nog nagekeken (door iemand met handschoenen aan, zou ik ook doen met al die zweetvoeten). Natuurlijk piepte ik overal, zoals bijna iedereen daar, en werd ik gefouillerd en met zo'n lichaamsmetaaldetector weer extra gecontroleerd. Wat een toestand :)! Maar kauwgom mag gewoon weer in Singapore, want dat had ik gewoon bij me!

 

In Singapore was het warm (luchtvochtigheid van meer dan90%)! We kregen woensdag een heel leuke tour langs twee tempels, een Chinese en een Hindoe-tempel, Little India (daar lag ook ons hotel aan de rand van. Leek daardoor meer alsof ik in India was, ja Hendrien, dan in Azie), Mount Faber (vernoemd naar je vriend Judith :)), National Orchids Garden en misschien nog wel meer wat ik vergeten ben. Het ruikt in Singapore alsof je in de dierentuin in zo'n vlindertuin of een kas bent en zo is ook de temperatuur. Het is er wel heel schoon en groen en je hebt er grappige wijken zoals Little India en China Town (die zijn ook wat rommeliger, maar wel gezellig). Wel een aanrader! Het is er ook nog eens erg goekoop! Ook zaten we nog even (voor het laatst) in een normaal hotel! 

 

Hier is alles nog zo nieuw! Ook ben ik nog supermoe. Gisteren heb ik de hele dag expres niet geslapen om in het ritme te komen (we lopen nu 8 uur voor op Nederland), maar de nacht daarvoor in het vliegtuig had ik ook al niet geslapen (die vlucht van 7 uur ging voor me gevoel ook hartstikke snel voorbij en ik heb alleen maar zitten praten en film gekeken). Ik kan niet eens meer bedenken wat ik nog schrijven zal... Nou ja, het backapckersleven is nog wel even wennen. Geen privacy meer, echt altijd mensen om je heen. Je moet al je waardevolle spullen constant bij je dragen (en het worden alleen maar meer passen e.d.), alles zelf bedenken, constant beslissingen nemen. Nog even wennen dus, maar het gaat vast helemaal goed komen.

 

Gisteren ben ik gelijk na aankomst al met een groepje naar langs Darling Harbour (waar we vlak achter zitten) richting de beroemde Harbour Brige en The Opera House gelopen, ondanks onze moeheid (We konden ook pas vanaf 14.00 uur op onze kamer die we met z'n zessen delen). Wel leuk om even te zien, maar het ziet er vast mooier uit met zon. 's Avonds zijn we met een groepje heel goedkoop gaan eten in een soort pub met een tuin erbij waar je ook kon zitten. Was erg gezellig en goedkoop! Vervolgens vroeg gaan slapen.  

 

Ik heb trouwens een cruise aangeboden gekregen door de haven, van de reisorganisatie. Want, nu komt het eerste sterke verhaal, er was iets mis met de vliegtickets. Er zijn er weer 2 met dezelfde achternaam, natuurlijk heb ik dat weer, en mijn hele route, 8 vliegtickets, had dat andere meisje dus (stond op haar naam) en ik had haar route. Je zou denken dat we dan zo zouden kunnen ruilen, alleen kloppen dan de voorletters op de tickets niet meer. Gelukkig vlogen we heen hetzelfde, dus konden we daarvoor wel het ticket gebruiken met onze kloppende initialen erop. Was dus wel een waardeloos begin... Met een leuke tegemoetkoming! Nu moeten we nog wel langs Qantas om nieuwe tickets uit te laten printen voor Nieuw Zeeland en de terugreis die we op heel verschillende data doen en ook via heel andere plaatsen (en we gaan natuurlijk niet elkaars route volgen).

 

Nog even een leuke vergelijking die laat zien hoe groot Australie is: Perth, aan de westkust, ligt dichter bij Singapore dan bij Sydney, aan de oostkust. Dat vertelde iemand van de organisatie hier. Nu ga ik wat eten, slapen, douchen, weer eten en daarna, om 18.00 uur al, mee doen met een tour langs 5 pubs (ook met vijf gratis drankjes!). Het is nu al half vier, dat word weer opschieten! Nou dit was het weer voor deze keer. Er zitten nog tig mensen te wachten (gratis internet bij de Work and Travel Company)!

 

Groetjes, Laura.

 

Ps. Ik heb al een Australisch telefoonnummer. Ik kan gratis 60 sms' jes versturen. Alleen staan alle mobiele nummers op m'n andere sim-kaart en dan zou ik die er weer in moeten doen en eerst alle nummers weer moeten opschrijven om ze vervolgens weer op m'n nieuwe sim in te voeren. Dus als nog even wat mensen via de mail hun mobiele nummer door willen geven... Graag!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer