Eerste dagen van de roadtrip!

Hello!

Gisterochtend zijn we in Broome aangekomen na een 10-daagse trip van Perth naar Broome. Hier een beschrijving van de eerste dagen:

Vorige week woensdag waren we dus vertrokken. Ik zou om 11.00 uur worden opgehaald, maar dat werd 13.00 uur en voor we eindelijk uit Perth waren, na lunch, boodschappen en wat verdwalen door de buitenwijken van Perth, was het al 15.00 uur. Veel gereden hebben we die dag dus niet meer en we hebben geslapen op een parkeerplaats in de buurt van Lancelin. Twee tenten op gezet, een voor Nils en Reik en een voor mij. Ik had dus lekker een prive-tent! 's Avonds begon het helaas te regenen toen we net een kampvuur hadden gemaakt (nou ja, de jongens dan) en dus hebben we in de auto gezeten; beetje muziek geluisterd en de drie flessen wijn die nog over waren van Reik's verjaardagsfeestje leeg gedronken.

 

Donderdag gingen we eerst naar de Pinnacles. Inmiddels was het weer schitterend Australisch weer. De Pinnacles waren heel bijzonder om te zien. Het zijn een soort rechtopstaande stenen in een geelkleurig duingebied. Moeilijk te omschrijven eigenlijk... Ik zal wel eens (ooit) een foto plaatsen.

Eind van de middag waren we in Leeman waar we vlees van de BBQ hebben gegeten aan zee! Overal staan BBQ's op picknick- en rustplekken in Australie want het is inderdaad een van de favoriete bezigheden van de Ozzie's. Ondanks het wildkamperen was douchen verder ook geen probleem meestal, want bij openbare toiletten waren meestal ook wel douches. 

Verderop aan zee vonden we een stek voor deze avond. Alleen was er een verlaten huis vlakbij en dat vond ik een beetje scary... Weer een kampvuur en deze avond was gitaarspeelavond voor Nils. Best leuk alleen werd het heel koud 's avonds. Ik werd nog gebeten door een Bulldog-ant! Dat is geen pretje, want een half uur voel je stekende pijn, maar het kan geen kwaad gelukkig. Het is wel de pijnlijkste mierenbeet die je in Australie kan oplopen... Of is het geen beet, want meerdere mensen hebben mij hier verteld dat mieren plassen en dat dat die pijn geeft??? Dan plassen ze zeker wel een zeer sterk acid of zo. En plassen? Het zal dan wel meer zijn dat ze een bepaalde stof uitscheiden lijkt me. Wie kan me uitleggen hoe het nu werkelijk zit?

 

Vrijdag zijn we op bezoek geweest in de Hutt River Province van Prince Leonard. Jaja, dit is een zelfstandig staatje in Australie met z'n eigen geld, paspoorten e.d. en 20 inwoners. Het is slechts door enkele landen als zelfstandig erkend, maar je kunt een leuke stempel in je paspoort krijgen, dus daar lopen wij nu natuurlijk mee rond. Ook kregen we een rondleiding van de 80-jarige prins himself. We verstonden alleen helemaal niets van wat hij zei. Ze hebben zeker ook een eigen taal daar :P.

We hebben geslapen in Kalbarri National Park (waar we verder niets van gezien hebben trouwens).

 

Zaterdag zijn we naar Monkey Mia gereden. We hebben even gekeken bij Shell Beach, een strand zonder zand, maar met, je raadt het al, schelpen. Heel kleine, witte schelpjes. Monkey Mia is een reservaat waar wilde dolfijnen zwemmen en heel dicht bij de kust komen. Enkele worden dan ook wel 3 keer per ochtend gevoerd, dus het is wel een beetje een toeristische attractie. Maar wij waren er nu eind van de middag en nu zwommen enkele ook vlak langs het strand (zonder dat er een groep toeristen stond), dus dat was wel gaaf! Het was niet makkelijk om hier een gratis en toegestane kampeerplek te vinden. Uiteindelijk, na het terrein van de golfclub en schietclub al geinspecteerd te hebben, vonden we een plek bij de ponyclub op een heuvel met windmolens waar we bijna werden opgegeten door de muggen. 

 

Zondagmorgen zijn we toch ook nog maar even bij de voersessie met de dolfijnen gaan kijken. Er waren trouwens ook wat pelikanen die als modellen op het strand stonden met hun vleugels wijd (die waren zeker speciaal getraind). Je kon ze van heel dichtbij benaderen.

Ineens zag ik (weer) een bekende: Timon. Hij was van de Nederlandse groep waarmee ik naar Australie vertrok en ik had de hele reis naast hem in het vliegtuig gezeten. Was grappig om hem weer te zien. Hij reisde met z'n auto rond, maar hij was net z'n reisgenoot kwijt geraakt (die had ineens andere plannen), dus vervolgens heeft hij 2 dagen met ons mee gereden. 's Avonds gekampeerd op een parkeerplaats in de buurt van Carnarvon waar grote roadtrains kwamen langs gedenderd.

 

Maandag werden we wakker in een plaag van kleine, stekende vliegjes. Heel irritant. Het stikt sowieso al van de gewone vliegen elke ochtend, maar deze staken dus! Leuk toch, dat kamperen! We zijn naar Coral Bay aan het Ningaloo Reef gereden en daar hebben we bijna de hele dag door gebracht. Paar uur gesnorkeld! Niet zo mooi als het Great Barrier Reef natuurlijk, maar toch ook wel heel relaxed. Dit koraalrif is niet zo groot, maar er waren wel mooi gekleurde vissen te zien en je kunt er vanaf het strand heen zwemmen. Ook kun je snorkelen met walvishaaien (dit zijn meer walvissen dan haaien en ze zijn ongevaarlijk, maar wel megagroot), wat mij wel gaaf leek, maar daarvoor moest je wel met een boot mee en het kostte maar $ 320,- dus dat heb ik toch maar niet gedaan...

's Avonds reed Timon een kangoeroe aan. De kap van z'n ene koplamp was kapot, maar de kangoeroe hebben we niet meer gezien. De kangoeroes in het donker op de weg zijn de reden dat we eigenlijk nooit in het donker reden (die beesten springen graag voor auto's) en dus altijd al om 18.00 uur een kampeerplek gevonden moesten hebben. Nu reden we helaas wel een stukje in het donker omdat we nog geen goede kampeerplek waren tegen gekomen. Bij een informatieplek vonden we een redelijk stek om te overnachten.

Ik ga nu naar Cable Beach! Binnenkort zal ik het vervolg typen. See ya!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer