Even tussendoor...

Hello!

 

Vandaag nog een dagje in Darwin, morgen voor 3 dagen naar Kakadu en vrijdagmorgen om 6.00 uur (o ja, ik loop nu weer 7,5 uur voor op Nederland) vlieg ik naar Cairns en daar vandaan begint dan het laatste deel van m'n reis; de oostkust!

 

Hier in Darwin was het de afgelopen dagen erg warm en ook nog benauwd. 's Nachts blijft het rond de 24 graden. Ik zit in hetzelfde hostel als Tina. We zaten 2 nachten op een 6-persoons dorm en daar waren 2 irritante jongens; een Nieuw-Zeelander en een Ier (tja...). De hele dag zopen ze alleen maar en in de middag waren ze al helemaal bezopen. 's Avonds konden ze helemaal niets zinnigs meer uitbrengen. 's Nachts kwamen ze de kamer op gestrompeld waar ze met een hoop gelal (we konden alleen de woorden 'f*ck' en 'f*cking' verstaan, wat ze om het woord zeiden) in hun bed vielen. De kamer was ranzig en stonk naar de alcohol. Tina en ik besloten dus te verhuizen! We konden hun opmerkingen ook niet meer horen. Altijd dezelfde domme dingen. Nu zitten we op een 4-persoons dorm met alleen 2 andere meiden en dat is een stuk beter. Maar ja, al met al heb ik het na bijna 9 maanden wel een beetje gehad met al die hostels. Je zit altijd tegen andermans zooi aan te staren, de matrassen zijn waardeloos en vaak is het beddengoed maar oude zooi, de helft van de hostelkeukens is waardeloos (te klein, bijna geen kookgerei aanwezig, ranzig etc.) om nog maar niet te spreken van de badkamers!

 

Zaterdag kwam ik Reik ook hier weer tegen in de stad (en andere mensen waarmee ik in Perth in het hostel zat. Die kwam ik ook weer tegen in Broome in hetzelfde hostel en nu weer in Darwin op straat). We besloten met z'n drieen (Tina, Reik en ik) pannenkoeken te gaan bakken. Het duurde wel even, want Reik probeerde eerst 4 verschillende pannen uit om uiteindelijk zijn eigen pan te halen, want alleen die pan was goed genoeg! Was verder wel gezellig. Het hostel heeft namelijk wel een leuke tropische tuin met verschillende zitjes (je hebt wel spul nodig tegen de insecten, want anders word je opgegeten door de 'sandflies'). We zagen 2 jonge Possums. Die zijn heel schattig! En later nog een bijzondere hagedis (Tina dacht eerst dat het een slang was).

Gisteravond, zondag, hebben we weer met z'n drieen gekookt en daarna zijn we naar de nachtmarkt bij Mindil Beach gegaan. Dat was erg gezellig. Veel kraampjes met eten uit allerlei landen en verder veel oosterse spullen, sieraden en kleding. We zitten hier immers dichter bij Singapore dan bij Sydney! Na de markt nog wat wijn gedronken in het hostel en dat was het wel.

Vandaag ben ik nog wat zaakjes aan het regelen. Ik laat nu foto's op CD branden, dus misschien kan ik er binnenkort nog wat plaatsen! Moet nu stoppen. Daag!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer