Fraser Island

Hey!

 

Zit nu in Noosa, een leuk plaatsje. Het is levendig, er zijn veel shops, er wordt gesurft, er zijn mooie strandjes en er is een klein, zeer toegankelijk National Park. Het was er wel druk dit weekend. Het leek alsof er veel Australische toeristen waren. Dat is weer eens wat anders! Het is wel gek nu met die toeristen. Het is duidelijk te merken dat het zomervakantie is in Europa, want er zijn allemaal gezinnen op vakantie en mensen die hier maar kort zijn. Dan voelt het helemaal raar dat ik hier zo lang gezeten heb. Nog steeds kom ik aan de oostkust alleen maar backapckers tegen die hier maar een paar maanden zijn. Verder staan er nu 3 mensen achter me, lekker privacy :p! Van die sukkels die met z'n drieen achter een computer moeten. Toch al domme, Engelse jongens, want 2 hebben precies hetzelfde, te gestylde surfhaar en toen we allemaal werden opgehaald door het busje van het hostel, stonden ze allebei met dezelfde grote Billabongtas in hun hand! Lekker boeiend, maar ik moest het even kwijt (misschien blijkt hieruit dat het wel tijd voor mij is om naar huis te gaan, te veel ergenissen).

 

Maandagnacht zat ik dus in de bus van Airlie beach naar Hervey Bay. De bus was dit keer wel comfortabel ruim en ik had geluk dat ik naast het raam zat met naast me een kleine Aziatische. Dinsdag in Hervey Bay heb ik niets bijzonders gedaan: was gedraaid en een paar uur liggen slapen. Ik was nogal verkouden en had bijna geen stem meer (hoe zou het komen na een nacht ongeveer geen slaap en de andere nacht in de bus). Een meisje op de kamer gaf me nog een bruistablet met een enorme dosis vitamine C, maar of het geholpen heeft???

Woensdag had ik dus maar besloten om het rustig aan te doen. 's Middags ben ik gaan walvissen kijken! Dat was echt zo gaaf! Vier uur op een boot (wel veel oude mensen), waarvan 2 uur lang walvissen kijken. Het waren Humpback-walvissen die daar van augustus tot en met oktober zijn wanneer ze van Antartica naar het noorden trekken. Ik hoopte maar dat ik ze niet alleen in de verte zou zien, maar ze kwamen dus echt tot vlak bij de boot. Ze zijn erg nieuwsgierig en op een gegeven moment waren er twee heel lang naast de boot (de boot lag stil zo nu en dan). Ze gingen echt showen; op hun rug en met hun vinnen zwaaien etc. En dat doen ze van nature want ze worden niet gelokt. Behalve dan dat wij als idioten stonden te zwaaien en te joelen. De crew had gezegd dat je dat moest doen. Ik geloofde er niet zo in, maar het hielp dus echt om hun aandacht te houden (waarschijnlijk zien zij ons als een circus). Ik vond het echt een van de leukste dingen die ik tot nu toe aan de oostkust gedaan heb.

 

Donderdag ging ik voor 2 dagen naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. De tour was zeer comfortabel en goed georganiseerd, maar ik vond de Whitsundays leuker (ik hoor gek genoeg vaker dat mensen Fraser beter vinden). Dit eiland gaf een beetje 't Henschotenmeer-achtige taferelen (omgeving Zeist, Woudenberg, Austerlitz), maar dat zijn vast heel veel mensen niet met me eens. Toch wel leuke dingen gezien verder; zandvlaktes, blauwe meertjes, een beetje regenwoud, mooi strand, een scheepswrak op het strand en wel een dingo (en op het hele eiland wordt gewaarschuwd voor dingoes alsof ze zeer gevaarlijk zijn). Ik was blij dat ik niet een self-drive had gedaan. Dat doen de meeste backpackers; een hostel propt zoveel mogelijk backpackers in een 4WD (soms wel 11) en dan mogen ze het voor 3 dagen zelf uitzoeken. Het lijkt heel goedkoop, maar er zijn allerlei bijkomende kosten en veel mensen die ik gesproken heb, zijn er toch niet zo tevreden over achteraf. Ze hebben irritaties wat betreft eten bereiden en inslaan, kamperen en het rijgedrag van anderen (wat nog verdere gevolgen kan hebben. Behalve ongelukken, krijgt niemand z'n borg terug als iemand iets aan schade veroorzaakt en dat gebeurt dus regelmatig). Alles bij elkaar waren er voor mij dus genoeg redenen om lekker makkelijk met een georganiseerde tour mee te gaan, die nauwelijks duurder uitvalt. We hadden een nacht accommodatie in een resort (de beste 'shared accommodation' die ik tot nu toe in Australie gehad heb) en daar hadden we ook alle maaltijden in buffetstijl en die waren echt goed! Het was dus prima!

 

Gisteren, zaterdag, ben ik dan met de bus van Hervey Bay (verder niets bijzonders, Fraser Island is echt de grote attractie daar) naar Noosa gegaan. Vandaag een paar uurtjes op het strand gelopen en een behoorlijke wandeling door het National Park (mooie baaien) gemaakt. Morgen ga ik met de bus naar Brisbane, waar ik begin van de middag aankom. Het plan is om daar 2 of 3 nachten te blijven. Daarna nog naar Byron Bay en dan naar Sydney. Auf wiedersehen!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer