happy campers!

Merry christmas everybody!!!

 

Hm, typen gaat hier niet zo snel. Zit achter zo'n toetsenbord waar allerlei letters en tekens op een andere plaats zitten dan op Nederlandse toetsenborden. Zal wel Frans zijn of zo... (ja, ik zit in Zwitserland, maar wel in het Franstalige gedeelte en er zijn dan ook best wat Franse invloeden).

 

Maar goed, het is hier echt supergaaf! Vandaag heb ik voor het eerst geskied, hoe kun je beter je tijd doorbrengen op Eerste Kerstdag?! Ik heb ski's gehuurd voor het hele seizoen en dat is echt supergoedkoop, 160 Euro, nou dat betaal je normaal al voor een week... Ik heb natuurlijk wel korting gekregen omdat ik hier werk. Helaas is de skipas voor de liften nog wel wat duurder, maar ach.

Donderdag ben ik hier aangekomen. Moest een beetje vroeg op, omdat we al om 4.45 uur naar Schiphol gingen. Met Easyjet ben ik naar Geneve gevlogen. Daar heb ik de trein naar Sion gepakt en toen nog de bus naar Anzere. Het ging allemaal prima, zelfs al spreek ik bijna geen Frans. M'n Frans zal helaas ook wel niet veel beter worden, want ik zit hier met alleen maar Engelstalige mensen. Van alle staff-leden die er nu zijn (inclusief alle ski- en snowboardleraren), ben ik de enige die Engels niet als moedertaal heeft :(. Toch is het weer net een beetje als in Australie (lekker vertrouwd) want we zitten hier met verschillende nationaliteiten: Engelsen, een Amerikaan, een Ier (die ontkent Ier te zijn, maar ik weet haast zeker dat ie het wel is door het overduidelijke accent), Nieuw Zeelanders, een Australische en véél Canadezen. En ook allemaal wel leuke mensen hoor, bijna allemaal afgestudeerd maar tot hun 40ste nog niet toe aan een serieuze baan, dus ik voel me wel op m'n plaats tussen deze like-minded people. In elk geval werk ik nog aan m'n internationale carrière als schoonmaakster, serveerster, afwasser en ik heb natuurlijk ook al ervaring opgedaan in de fruitteelt, dus ik kom vast een heel eind! Kijk, badkamers schoonmaken zal wel nooit echt leuk worden, maar met de gedachte dat je daarna weer kan skiën... En je hoeft maar uit het raam te kijken en je ziet de prachtige bergen vol sneeuw. Er lag een dik pak toen ik hier kwam, dat nu helaas weer wat aan het smelten is door alle blauwe luchten en zonneschijn (zelfs ik begin al kleur te krijgen!) van de afgelopen dagen. Na het skiën moet er weer gewerkt worden (avondeten uitserveren en opruimen) en dan is het tijd voor de bar die 's avonds alleen open is voor de staff, dus geen last van de kinderen hier (hoewel die er nu zijn best ok zijn, het zijn Indiase kinderen). Ook zijn de drankjes in deze bar nog betaaltbaar, maar in het dorp schijnt het echt belachelijk duur te zijn (tja, nadeel van Zwitserland). Trouwens, wijn schijnt qua prijs nog mee te vallen, want dit gebied is ook zelf wijnproducerend (dat was nog eens een verrassing voor mij). Ik zal ook wel eens bardienst hebben, dus het zijn lange dagen, maar ja, iedereen zegt dat je hier zo went aan werken, skiën en uitgaan en al is het werk misschien stom, alles erom heen is toch een stuk 'more fun' dan in Nederland.

 

Natuurlijk zijn al die Noord-Amerikanen wel erg van 'how are you' aan de lopende band en als ik op de piste een groep van hier tegen kom dan zeggen ze ook tegen die kinderen gelijk 'say hi to Laura' en vervolgens schaam je je dood...

 

Vanavond kerstdiner. Alles is helemaal in sfeer! Ik heb nu trouwens nog een kamer voor mezelf, maar binnenkort komt er nog een meisje bij. Nou, dat was het dan wel weer!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer