Heb je even voor mij!?

Vanuit het hart van Australie een bericht. Donderdagavond zijn we in Alice Springs aangekomen. 'We' omdat ik nu even met Annelieke reis, het Nederlandse meisje dat ik uit Tully ken. Dinsdagmorgen zijn we met de tour vanuit Cairns naar Alice Springs vertrokken. Drie dagen door de outback met de bus. Ruig, kaal landschap. Kangoeroes, emu's, een dingo en wat goanna's (soort hagedissen) gezien. Termietenheuvels (een hoger dan 4 meter!), mooie uitzichten, gorges met aboriginalschilderingen op de rotsen, cattle stations (boerderijen met vee) met een oppervlakte vele malen groter dan Nederland (paar duizend vierkante kilometer is heel normaal) etc. Het grootste deel van de reis ging over zogeheten 'dirt roads', onverharde wegen. Vele honderden kilometers per dag. De buschauffeur moest proberen de sporen aan te houden dus af en toe slingerden we behoorlijk. Het was zeer de moeite! Ook de accommodatie was apart. De eerste avond in Hughenden. Er stond in de reisbeschrijving dat we in een hotel zouden slapen, maar natuurlijk had dat hotel ook een motelafdeling een daar sliepen wij. Een soor grote woonwagen met allemaal kamers! Ik had Frans Bauer er al verwacht, maar nee. De tweede nacht sliepen we op een cattle station midden in de outback. Dat was gaaf! Avondeten bij het kampvuur buiten in het gezelschap van een loslopend kalf, varken en wat honden (waarvan een het arme varken alsmaar verkrachtte). Het waren wel lange dagen in de bus... Ook was het heel warm en bijna elke ochtend vertrokken we rond 6.00 uur 's morgens en een keer gingen we midden op de dag een BBQ houden (en dat in de woestijn!). Maar wel een bijzondere ervaring!

 

Alice Springs is een saai woestijngat met veel niet zo aardige aboriginals (er wordt iedereen zwaar afgeraden 's avonds over straat te gaan). Gisteren en vandaag zijn we weer heel wat baantjes gaan zwemmen in het zwembad. Dat is een leuk tijdverdrijf en zo blijven we tenminste een beetje in conditie. Wel goed insmeren anders rooster je hier! Morgen op drie daagse tour naar Ayers Rock etc. Ik zou eigenlijk vandaag al gaan op een tour van 3,5 dag, maar die bleek ineens geannuleerd. En dat hoorde ik gisteren bij toeval. Dat was ook een leuke grap! Maar ik heb een deel van het geld terug gekregen, dus we moeten er het er maar mee doen. Tot over een paar dagen!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer