Het grote vertrek!

Het gaat beginnen! Nog een laatste stukje vanuit Nederland. Iedereen bedankt voor het ‘goede reis’ wensen e.d. via e-mail, kaartjes, het gastenboek of een telefoontje! Het is leuk om van zoveel mensen nog wat te horen. Ik heb eigenlijk nog nooit zoveel reacties ergens op gehad als nu, nu ik wèg ga. Hm, als ik er zo over nadenk, is dat juist een goed of een slecht teken… J?

 

Ik moet zeggen dat ik nu wel heel erg veel zin heb om te gaan. Natuurlijk brengt het wat gezonde spanning met zich mee, maar ik heb nu verder toch niks te doen in Nederland en het niks doen hier was ik ook wel weer zat, dat merkte ik in mijn laatste twee vrije weken. Dat is natuurlijk anders als je een baan hebt of met een studie bezig bent, maar ik kan me nu voorstellen hoe een werkloze zich voelt, haha. Maar ik heb gelukkig ook nog wel leuke dingen gedaan de laatste dagen.

Tussen alles door heb ik ook nog Kill Bill 2 gekeken met dank aan broerlief die de DVD nog gekocht had, want ik moest en zou die film nog zien voor m’n vertrek. Geweldige film! Ik weet het, ik had eigenlijk nog naar alle afleveringen van The Flying Doctors en Skippy moeten kijken. Volgende keer beter!

Ook waren er wat dingen die ik ineens wilde doen, omdat ik denk dat ze de komende 10 maanden niet of nauwelijks meer gedaan zullen worden zoals pepernoten eten (die zijn anders rond deze tijd nog niet in huis). Ook wilde ik opeens zo graag mijn haar rood hebben, dus ben ik vrijdag nog even gaan knoeien met kleurspoeling en nu heb ik dus tijdelijk rood haar. En gisteren moest en zou ik in bad gaan. Dat doe ik anders nooit (maar ik douche wel elke dag!), dus het sloeg eigenlijk nergens op, maar het idee dat ik de komende 10 maanden weinig baden zal zien (hopelijk wel veel schone douches), wakkerde het baddergevoel in mij aan. Oké, dit gaat dus nergens meer over.

 

Ik zal mijn heenreis die bijna 4 (ja echt 4!) dagen duurt kort weergeven. Om half zes ‘s avonds moet de groep zich verzamelen op Schiphol. Ik heb dus gekozen voor een groepsvlucht. Dat houdt in dat er nog wat backpackers zijn die op dezelfde dag als ik naar Australië vertrekken en die via dezelfde organisatie gaan. Wel zo gezellig, dacht ik zo. Om 19.55 uur vertrekt het vliegtuig naar Duitsland. Toll! Ja, ik vlieg gemütlich met Lufthansa naar Frankfurt. Daar mogen we dan drie uur rondhangen en om 23.55 uur vertrekt het vliegtuig van Qantas naar Singapore. Dat is ruim twaalf uur vliegen geloof ik. We komen in Singapore aan op dinsdag om 17.55 uur plaatselijke tijd (het is daar natuurlijk ook wat uurtjes later dan hier). In Singapore verblijven we een nacht in een hotel (ja, hotel en geen hostel J) en we krijgen, ik denk woensdag, een tour door de stad. Wel bijzonder! Woensdagavond om 20.00 uur, plaatselijke tijd, vertrekken we weer vanuit Singapore naar Sydney. Dat is ook nog eens negen uur vliegen of zoiets. En dan donderdagochtend staan we met een enorme jetlag op het vliegveld in Sydney om 5.15 uur plaatselijke tijd! Worden we vervolgens naar het hostel gebracht waar we ons even mogen opfrissen om daarna al gelijk een sightseeing tour van ‘Oz Experience’ te krijgen door de stad en langs het strand. Hm… ik denk dat ik me dan als een zombie voel die geen tijd en datum meer weet, maar ach; No worries mate! Ik begin er al in te komen…

 

Nu op naar Schiphol!!! We vetrekken rond 13.30 uur zodat we lekker veel tijd hebben en dus hopelijk niet hoeven te haasten. Eerst mag ik nog even met mijn rugzak, of laat ik zeggen backpack (ja, nu mag ik mezelf officieel backpacker noemen) stoeien. Het volgende stukje zal dan uit Sydney komen, dat is de bedoeling in elk geval. O ja, voor ik het vergeet; vanaf nu neem ik ook m’n nieuw aangemaakte e-mailadres in gebruik dat hier op de site staat (bij ‘wie ben ik’). Daar mag mail vanaf nu dus heen… Jullie kunnen je trouwens aanmelden voor de mailinglist (zie hier links). Dan krijg je via je e-mail een melding wanneer ik weer een nieuw verhaal heb geplaatst op deze site. Dus misschien een handig idee voor mensen die graag op de hoogte blijven van mijn belevenissen 'down under'. Nu ga ik er echt vandoor...!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer