Laatste verhaal uit Australie...

Hello people!

Dit was het dan wat Australie betreft... Afgelopen zondag is Byron Bay ben ik inderdaad nog naar de vuurtoren gelopen. Schilderachtige taferelen daar.

Zondagnacht ging ik de bus in. Dat was weer eens niets. Die bus maakte stops van 45 minuten op irritante tijden, dus ik heb weinig geslapen tijdens de 13,5 uur in de bus. Eenmaal in Sydney ben ik ingecheckt in het duurste stadshostel, want voor m'n laatste twee nachten wilde ik niet meer in een ranzig hostel zitten. Vervolgens ben ik gaan slapen en de rest van de dag heb ik niet meer veel gedaan.

Vandaag was wel een drukke dag waarbij ik ruim 7 uur door de stad gesjokt hebt. Het blijft toch leuk om gewoon in zo'n enorme stad te kunnen lopen zonder plattegrond, omdat je de weg weet! Eerst naar de bank om m'n Australische rekening te sluiten. Voor m'n ogen werd m'n mooie bankpas door midden geknipt... Traumatisch! Nou moet ik het weer doen met die lelijke, goedkoop uitziende blauwe Postbank-pas (m'n pas hier leek wel een gold card!). Vervolgens liep ik naar het kantoor van Qantas om m'n vluchten nog even te checken. Ik helemaal trots dat ik ook dat kantoor nog wist te vinden zonder adresgegevens en plattegrond, blijkt dat ze verhuisd zijn! Moest ik nog een heel stuk verder lopen... Alles was zowaar in orde, alleen is m'n eerste vlucht 5 minuten later dan het eerst was. Oohh... Ook de moeite. Dat vliegen wordt wel weer een feest. Eerst naar Singapore, daar 3 uur wachten op een vlucht naar London Heathrow (of all places) en daar moet ik tot m'n grote frustratie nogmaals 3 uur wachten op m'n vlucht naar Amsterdam, waar ik op donderdag 18 augustus om 13.00 uur aan kom. Dan heb ik er meer dan 24 uur reizen opzitten. Pff...

Omdat ik inmiddels al bijna bij het Opera House was, heb ik daar nog maar even een blik op geworpen. Met de winter hier valt het nog wel mee, zo nu en dan kon ik vandaag in t-shirt lopen en de zon scheen de hele dag!

Ik heb zowaar wat dustcatchers (m.a.w. souvenirs) gekocht en nog een hoop CD's voor mezelf (immers maar $10,- hier in die goedkope zaken, hehe) en nog even in Darling Harbour een frappuccino bij de Starbucks gehaald (dat is wat stadsmensen elke dag schijnen te doen). Ook heb ik in Darling Harbour de plaatselijke Piet Paulusma gezien. Het was meer een kruizing tussen Steve Irwin en een surfer. Heel grappig, het weerbericht werd er dus opgenomen! 

Verder laat ik dit bericht in zwart, want zo'n rouwkleur past wel bij het naderende afscheid (lekker dramatisch). Zo gek, het lijkt nu zo onwerkelijk dat ik tien maanden in dit land aan het reizen ben geweest. Als ik geen foto's had, zou ik echt denken dat het een droom was! See ya, guys!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer