Laura's reeftrip!

Vandaag heb ik dus een reeftrip gedaan naar het Great Barrier Reef. Dat was me ook weer wat zeg! Het begon al goed; er hingen enorme regenwolken boven Cairns! Eenmaal in de haven bleek dat ik zo ongeveer de lelijkste boot had uitgekozen die er maar bestaat om een reeftrip mee te doen, en die boot noemen ze dan ook nog Noah's Ark...:S Maar het was wel een knusse boot! Vervolgens moest ik de vlotte praatjes van de te blonde, zongebruinde beachdudes aanhoren waar ik op de vroege morgen nou niet echt heel vrolijk van word. Toen kwam de mededeling dat de zee nogal ruig was vandaag... We moesten eerst 2 uur varen om bij het Reef te komen en de boot dobberde als een badeendje in de woeste golven van de oceaan. Op de eerste lokatie in het reef was het dan wel wat beter, maar met het snorkelen heb ik toch nog heel wat zeewater binnen gekregen.

 

Maar na regen komt zonneschijn! Boven het Reef scheen de zon en ik heb een schildpad gezien. Wel niet van onder water, maar vanaf de boot, toch ook leuk! Verder was de boot dan wel de lelijkste om te zien tussen al die andere high-tech catamarans, maar wij zaten maar met 15 mensen op de boot (het was voor maximaal 30) en op al die andere boten zaten groepen van 80 tot 100 man, haa! Ook zaten er tenminste geen bejaarde Duitsers op 'mijn' boot die al in ondiep water (bijna) verdrinken, zoals bekend. Verder was het uiteindelijk wel heel relaxed! Ik moest echt even aan jullie, arme zieltjes in Nederland, denken. Zit ik een beetje te snorkelen in tropische wateren met prachtig koraal en vissen in alle kleuren (helaas geen ongevaarlijke reefshark gezien trouwens). Verder een beetje in bikini zonnen op de boot, genieten van een heerlijke lunch en aan het eind van de dag werd er ook nog vers fruit geserveerd en daarvoor hoefde je niet eens op te staan van je plek. De jongen van de boot nam zelfs mijn afgekluifde sinaasappel- en ananasschil mee! Wat een service! Helaas kwamen we in cairns weer in de regen terecht. Dat was dus weer op blote voeten lopen. Daar raak ik nu wel aan gewend en eerder vond ik dat nog wel zo ranzig, maar ja. Ondanks dat snorkelen voor een dagje best leuk is, heb ik geen behoefte om te gaan duiken hoeveel mensen het me ook aanraden. Je moet nu eenmaal keuzes maken en duikcursussen kosten veel geld. Dan ga ik liever nog een keer ergens surfen.

 

Nu zit ik achter de computer bij een travelagent waar ik net drie tours geboekt heb (daar gaat het net verdiende budget!) en verder hoef ik vandaag alleen nog maar m'n gratis maaltijd te eten! Nu heb ik alleen nog het gevoel alsof ik nog steeds op die boot zit..... Net alsof ik zwaar aangeschoten ben (wat dus voor de duidelijkheid niet zo is, want ik heb geen alcohol genuttigd), heel vaag! Als ik nu nog maar recht terug kan lopen naar het hostel. Dan nog even kort mijn plan. De komende 3 weken ga ik van Cairns naar Perth reizen via Alice Springs en Adelaide. Lekker de outback in dus. Echt van de ene naar de andere uithoek. Voor mensen geen geografische kennis; Cairns ligt rechtsboven in Australie, Perth ligt linksonder ongeveer. Dat doet dus geloof ik ook bijna niemand...

Dinsdag ga ik naar Alice Springs met een driedaagse bustour. Ik was liever gaan vliegen, maar aangezien er maar een maatschappij heen vliegt, en natuurlijk net de duurste (vaak kun je hier vliegen voor minder geld dan een bus- of treinreis zou kosten), was dit nog voordeliger. Twee nachtjes Alice Springs en dan een tour van 3,5 dag naar Ayers Rock etc. waarbij er onder andere onder de blote hemel geslapen wordt (nog steeds de vraag of ik dat nu werkelijk leuk vind, maar daar zullen we achter komen). Daarna moet ik nog 3 daagjes in Alice Springs verblijven aangezien de tour naar Adelaide niet elke dag vertrekt. Dat is slechts een tweedaagse tour waarbij de overnachting in het ondergrondse plaatsje Coober Pedy is. Het was slechts 15 dollar meer dan de trein van Alice Springs naar Adelaide, dus dit kon er ook nog wel bij, want hier zit dan ook een nacht accommodatie bij. En dan uiteindelijk ga ik met de trein van Adelaide naar Perth over de bijna compleet verlaten vlakte de Nullarbor (niet zeker of ik dit juist geschreven heb), maar dat moet ik nog boeken. Veel reizen en veel zien dus, daar ben ik nu ook wel aan toe! Bye, bye!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer