maffia!

Hallo,

Voor het eerst dat ik eens niet elke 2 dagen geschreven heb. Maar goed, vandaag is het verschrikkelijk warm (bijna 40 graden) en ik heb lekker niet gewerkt, want na gisteren ben ik gestopt met mijn eerste shitbaan hier. In totaal heb ik het 5 dagen volgehouden in die vineyard. Onze bazen (echtpaar) waren afkomstig uit Zuid-Italië (dat had een Italiaanse "backpacker" uitgezocht die ook daar werkte), kun je je dat voorstellen? Vandaar dat maffia dus... Elina en Gino! Het is een wonder dat ze mij niet onstlagen hebben, want in die 5 dagen dat ik daar dus gewerkt heb zijn er 4 mensen ontslagen (waarvan 3 backpackers, waaronder zelfs de Italiaan, en 1 Australische supervisor. Je hebt dus de baas en daaronder de supervisor die alles een beetje in de gaten moet houden) en 5 mensen (waaronder onze andere Australische supervisor dus de laatste 2 dagen waren er geen supervisors meer alleen de baas zelf) zijn er mee opgehouden!!! Ja, zo erg was het dus. Nou ging het mij dus nog best goed af (want ze hebben me dus niet ontslagen), maar de vrouwelijke baas bleef alleen maar zeggen wat je allemaal fout deed. Ik werd er gewoon gek van! En dat voor zo'n laag loon! De enige werknemers die ze nu nog hebben zijn 2 Koreanen en een stel Irakezen, die zichzelf Australiërs noemen (maar de vrouwelijke baas vertelde nog dat ze hen gevraagd had of ze geen bommen onder hun busje hadden. Dat was de enige keer dat ze liet zien dat ze ook humor had). Yeah sure! 't Is toch niet te geloven, misschien plukt Osama hier ook wel ergens fruit. O nee, die was uit Afghanistan... Nou ja. Ik heb trouwens zijn woonplaats gezien op de heenweg vanuit het vliegtuig! Dat wilde ik nog zeggen. Dat gebergte (nu ben ik dus de naam kwijt)! Was echt apart! We hadden in het vliegtuig allemaal een tv met films, computerspelletjes en dus ook een kaart waarop te zien was waar het vliegtuig zich bevond. Oké, dit was dus "even" tussendoor...

Morgen ga ik beginnen met het volgende leuke baantje, want ik wil toch nog wat geld verdienen. Ergens onkruid wieden of zo. Waarschijnlijk moet ik dan al om 6.00 uur beginnen... Kan het nog erger? Wel om 14.30 uur klaar. En de baas is beter. Die geeft tijdens de luchpauze crunched limonade en na het werk krijgt iedereen twee blikjes bier. Kijk, dat doen de "gewone" bazen hier dus. Zo hoort het! Wij kregen helemaal niets in die vineyard, niet eens water of zo!

En verder gaat alles gewoon z'n gang. Ik zit dus in een huis aan de rand van Mildura, 15th Street. In Mildura wonen dus vooral dikke, domme mensen. Waarschijnlijk doordat het gewoon heel kansloos is als je hier geboren wordt. Toch is het nog best groot, 25000 mensen, en er zijn veel winkels en voorzieningen. Maar het heeft geen sfeer verder. Het doet me denken aan bepaalde Amerikaanse steden (die kunnen namelijk ook heel kansloos overkomen) en ik heb dus niet echt het gevoel dat ik in Australië zit. Toch is het erg gezellig waar ik woon. In het centrum is het zogeheten hostel, maar dat zijn eigenlijk ook gewoon 2 huizen naast elkaar voor backpackers. Afgelopen zaterdag hadden we een gratis BBQ daar (elke zaterdag). Was leuk om nog wat andere mensen te ontmoeten. Wel veel Duitsers dus, maar de Duisters hier zijn wel cool (voor het eerst dat ik dat zeg geloof ik). Ik weet het, ik doe erg bevooroordeeld over Duitsers en sorry als ik mensen daar mee beledig, maar dit keer dus wat positiefts over onze Oosterburen. Duitsers hebben alleen in het algemeen het meeste moeite met hun Engels van alle Europeanen die ik hier tegen kom, maar ja, hier in Mildura proberen ze tenminste wel Engels te spreken. De BBQ was lekker, het was erg gezellig en we zouden uitgaan (naar O'Malleys), maar dat is er dus niet meer van gekomen.

Zondag was ik thuis samen met Svenja, komt Vicky (van de organisatie hier) ineens ons huis binnen. Verrassing! 2 Denen erbij. Nu zit het huis dus bomvol, maar rondom het weekend gaan Neil, Sarah en Reik ons verlaten, dus dan wordt het weer wat meer leefbaar, maar misschien minder gezellig (want met Reik en Sarah kan ik goed opschieten, misschien ga ik met hun Oud en Nieuw in Sydney vieren, misschien). Ik ben van kamer veranderd. Ik deel nu een kamer met alleen Sarah en als zij weg is, heb ik die kamer voor mezelf. Wel relaxed dus! 

Nu ga ik naar de overkant van de straat naar O'Malleys, de Irisch Pub. Morgen gaat Neil namelijk ons huis verlaten, dus dit is een soort van afscheidsdrankje. Volgens mij zit iedereen er al (we hadden al een half uur geleden afgesproken), dus see you later!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer