Nederlandse week & Mildura reunited!

Oow, wat een week! Ten eerste stond de afgelopen, zeer gezellige week (in tegenstelling tot de week ervoor in St. Kilda toen ik een beetje alleentjes was in het wel knusse hostel met de kat) erg in het teken van Nederland. Even kijken; zaterdagavond hebben Eveline (kamergenote), Annemieke (sinds zondag ook kamergenote omdat ze het niet meer uit kon houden in haar verschrikkelijke appartement) en ik dus pannenkoeken gebakken. Dat was wel weer eens lekker!

 

Maandag ben ik heel cultureel gaan doen. Ik ben naar de NGV (National Gallery of Victoria) International gegaan. Gratis entree! En wat heb ik daar o.a. gezien? Schilderijen van Rembrandt in de Rembrandt Gallery en schilderijen van nog meer Nederlandse schilders (fine painters, fijnschilders, stond er dus ook in het Nederlands bij!) zoals Jan Steen. En op de meubelafdeling herkende ik gelijk de Rietveld stoel. Toch leuk, dat z'n klein landje nog best goed vertegenwoordigd is wat betreft kunst. Stiekem ben ik dan wel weer trots op Nederland! In de NGV International is zoveel te zien, dat een middag gewoon te kort is. Ik ben dinsdag nog terug gegaan en vandaag wil ik er nog even langs (want ik heb nog steeds niet alles gezien). 

 

Dinsdagavond zijn Eveline, Annemieke, Jordy (een vriendin van Annemieke) en ik op Cheap Tuesday naar Ocean's Twelve gegaan. In het Crown's Entertainment Complex. Dat heeft wel wat weg van Las Vegas. Het is helemaal overdekt en er zijn winkels, nachtclubs, een casino, een bioscoop en verschillende eetzaken. Maar goed, in de bios gingen we dus helemaal uit ons dak toen we Amsterdam zagen in de film! Dat was ook een van de redenen dat we er heen waren gegaan. En werd zelfs een Nederlandse zin in gezegd. Wel helemaal overgearticuleerd natuurlijk. Was een geslaagde avond!

 

En gisteren, woensdag, zijn we 's avonds naar de nachtmarkt gegaan waar we Dutch Pancakes (zo noemen ze de poffertjes hier en ze zijn vooral erg in trek bij de Aziaten merkten we in de enorme rij voor het kraampje!) gegeten hebben. Nou ja, Dutch??? De stroop was niet Nederlands en de boter was zout, maar we hebben er toch van genoten. Overdag hebben Eveline en ik nog een boottoch op de Yarra River gemaakt van 90 minuten voor de prijs van een cappuccino. Ja, we blijven wel Nederlands en we gaan dus altijd op zoek naar de goedkoopste (of nog beter; kostenloze) opties. Er is dus een restaurant-boot. Ze verwachten dan dat je eigenlijk gaat dineren aan boord, maar ze hebben dat nergens verplicht gesteld (we hadden alle kleine lettertjes er eerst op na gelezen), dus je kunt ook alleen wat drinken of helemaal niets bestellen, maar ja, dat zou wel weer erg lomp zijn.

 

O ja, nu moet ik nog even uitleggen waarom Mildura reunited is/was. Ik had dus al Svenja en Monique in het hostel gezien en wie zag ik dinsdag (toen ik net wat over hem aan het vertellen was, dus ik dacht dat ik een spook zag); Rene, een Duister die ook in Mildura bij mij in huis zat. Monique en Svenja waren hem bij een tramhalte tegen gekomen! Ik was echt blij hem weer te zien, want met hem kon ik wel goed opschieten. Hij had mij ook zijn boek, The Hobbit, gegeven. Hij zit nu ook hier in het hostel sinds gisteren, nadat hij eerder is vertrokken uit een ook weer verschrikkelik hostel in St. Kilda (wat is dat daar toch met die hostels? Hij vertelde dat in zijn hostel iedereen hem probeerde te zoenen :s). Dus met hem heb ik ook weer gezellig bijgekletst. Gisteravond zijn Svenja, Monique, Rene, ik en nog wat mensen (Eveline en Annemieke ook nog even kort) nog wat gaan drinken in de hostelbar, nadat we allemaal terug waren van die nachtmarkt. Was erg gezellig (gebruik ik dat woord niet iets te vaak? hm!) en het is toch nog 2.15 uur geworden voordat ik naar boven ging. Toen was dus gewoon weer de halve groep van "ons" huis in Mildura bij elkaar (van het begin dat ik daar zat dan), wie had dat ooit verwacht? En de andere helft zit nu dus in Sydney, dus die kan ik daar weer zien. Gewoon zo'n groot land en je blijft gezellig iedereen tegen komen. Echt leuk!

 

Vanavond ga ik dus in de bus naar Sydney. Helemaal geen zin in! Ik ken hier nu zoveel leuke mensen en er is zoveel leuks te zien en te doen hier! Daar ben ik vooral de laatste week achter gekomen. In het begin is het altijd weer even wennen ergens als je niemand kent, maar dat verandert dus altijd weer. Ik vind Melbourne nu ook een hele leuke stad. Ik denk dat Melbourne levendiger is dan Sydney. Svenja, Monique, Rene, Eveline, Annemieke en Nicolien (ook nog een Nederlands meisje waarmee ik hier wel eens sprak) blijven allemaal hier voor kerst en oud&nieuw. Dat is wel een nadeel van reizen; je moet altijd weer afscheid nemen en weer opnieuw beginnen ergens anders. Ik heb geloof ik ook drie keer afscheid genomen van iedereen hier, omdat ik steeds dacht dat ik ze voor het laatst zag (en dan zie je elkaar weer bij het ontbijt). In Sydney ben ik dan weer in een totaal onbekend hostel... Maar ja, zal wel weer goed komen of het wordt een zielige kerst alleen aan de andere kant van de wereld! Nou ja, eigen schuld (had ik maar niet zo dom moeten zijn om daar een aanbetaling te doen). Maar er zijn dus nog wat mensen daar (de andere helft uit Mildura van de eerste 2 weken daar) die ik ken en ik heb hun telefoonnummers, dus daar ga ik wel even mee afspreken hopelijk. Zo dit was een lang verhaal. De volgende komt dan weer uit Sydney! O ja, volgende keer (misschien morgen al) zal ik ook weer proberen wat foto's te plaatsen, want als het lukt, laat ik vandaag nog even m'n foto's op een CD branden en dan kan ik ze daar vandaan op m'n site zetten! In Sydney kan ik ook weer gratis op internet als de Work en Travel Company open is (het is natuurlijk wel bijna kerst en dan zijn ze vast dicht). Hier zit ik nu trouwens ook weer gratis op internet, want door een foutje zijn 2 computers in het hostel gratis te gebruiken nu. Nou heel boeiend voor jullie om te weten, dus nu ga ik er echt vandoor!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer