Nieuw Zeeland

Hallo!

 

Het is nu een beetje vakantie voor me (in een vakantie van 10 maanden :P), doordat ik met m'n ouders ben en daardoor ook wat meer comfortabel reis. Ik heb ook niet superveel te melden, aangezien ik wel vanalles zie, maar verder niet veel meemaak. We zitten nu nog op het noordereiland van Nieuw Zeeland. De afgelopen dagen zijn we helemaal naar het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland geweest; Cape Reinga. Daar staat een vuurtoren en een paal met borden waarop de afstanden naar allerlei wereldsteden (maar niet eens Amsterdam :( ) worden aangegeven. Londen ligt bijna 20.000 km. weg, dus dan realiseer je je wel weer even dat je aan de andere kant van de wereld zit. Ook waren er enorme zandduinen. Het leek wel een woestijn. Stukje in gelopen, erg bijzonder!

 

De bevolking in het noorden van het noordereiland is een mix van Nieuw Zeelanders en Maori's. Bijna alle (plaats)namen zijn ook in het Maori en klinken daardoor erg exotisch (zoals Pukenui, Kerikeri, Taputaputa Bay etc.). Het ziet er ook redelijk subtropisch uit met palmen die wild tussen de gewonen bomen groeien en een azuurblauwe zee (veel blauwer dan dat ik tot nu toe in Australie heb gezien). Het licht is heel erg intens. Toch is het landschap af en toe ook weer Engels, met veel groene heuvels en schapen. Een vervreemdende mix dus af en toe. Verder is het weer gelukkig erg zomers (voor m'n ouders natuurlijk af en toe weer te warm aangezien die koude landen gewend zijn).

 

Nu zitten we al weer onder Auckland. Hier is het al weer wat minder tropisch. Rotorua, waar we nu zitten, staat bekend om zijn natuurlijke mineraalbaden e.d. Elke motel-/hotelkamer heeft dan ook zijn eigen spabad (gewoon een bubbelbad waarschijnlijk zonder de werking met mineralen, maar toch). Ik heb m'n eigen kamer en dus ook m'n eigen bubbelbad in een aparte ruimte (soort overdekte buitenruimte)! Wat een luxe voor een simpele backapcker... Ik zit hier dus echt zeer relaxed :) !!! Het stinkt hier wel overal naar rotte eieren, aangezien er ook een heel hoog zwavelgehalte in de lucht en alles zit, maar dat moet je er dan maar voor over hebben. 

 

We blijven hier nog wat in de buurt rondhangen en dan gaan we op woensdag van Wellington met de ferry naar het zuidereiland. Dat is groter dan het noordereiland en daar gaan we dan nog twee weken rondtoeren voordat ik weer naar Oz ga. Ik zal wel niet heel veel schrijven, omdat ik nu in het algemeen toch wat minder op internet zit (ik breng vooral veel tijd zittend in de auto door, en nu dus ook in mijn bubbelbad :P). Maar ja, ik moet natuurlijk af en toe wat contact met de buitenwereld houden. Helaas heeft mijn mobiele telefoon met m'n Australische nummer hier geen netwerk, dat is een beetje jammer. Heel vreemd vind ik dat, maar ik heb er naar gevraagd bij Vodafone en de enige optie is dat ik een nieuw Nieuw Zeelands nummer neem. Nou, dat doe ik dus niet voor 3 weken, dus mijn telefoon heeft nu alleen de functie van wekker. Ik ga nog even genieten van mijn vakantie! 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer