Nieuwste plan!

NEWSFLASH:

 

Joehoe! Maandag zit ik weer in het vliegtuig en wel naar Devonport, Tasmanie! Dat fruitplukken hier in de buurt van Melbourne zag ik helemaal niet meer zitten. Ik kreeg steeds flashbacks van Mildura. Daar heb ik dan wel de leukste mensen ontmoet tot nu toe in m'n reis, maar verder... Ik wil niet nog een keer die richting uit (en al het fruitplukwerk hier in de buurt zit in die regio). Daarom had ik gisteren toch weer besloten eerst maar naar Tasmanie te gaan. Vandaag even geinformeerd bij Bacpackers World, de Travel Agency. Aangezien een enkele vliegreis nog geen eens 5 Dollar duurder is dan een enkele trip met de ferry (die er een hele nacht over doet en vliegen is maar 1 uur en 15 min.) was de keuze snel gemaakt. Ik heb ook gelijk een tour geboekt voor 6 dagen die dinsdag begint (vandaar dat ik maandag vlieg), nadat ik eerst de hele ochtend allerlei folders van touroperators had doorgenomen (hoewel er niet zoveel tours zijn daar). Leek me wel zo leuk! In die zes dagen maken we een soort cirkel over het eiland en de groep is niet te groot (je reist in een kleine bus, dus niet in zo'n grote touringcar). Kost me allemaal wel weer een rib uit m'n lijf, maar ja... :( Nu kan ik de motivatie om te werken echt niet vinden in mezelf en daarna hopelijk weer wel, omdat ik dan m'n geld wel weer eens moet aanvullen. Hoewel ik natuurlijk in Nieuw Zeeland goedkoop geleefd heb, hehe.

In elk geval zit ik nu dus nog 2 dagen in Melbourne, maar die kom ik wel door. Er zitten nu best wel veel Nederlanders in het hostel en deze keer is dat wel gezellig. Misschien gaan we morgenavond naar een BBQ. Zondag is er een groot festival in St. Kilda, de strandwijk, waar we wel met een groepje Nederlanders heen gaan. Hopelijk is het weer dan een beetje aardig. Melbourne is zo onvoorspelbaar... Toen ik hier vorige week woensdag aankwam was het 12 graden en het regende aan een stuk door... Daarna is het weer steeds zonniger geworden (alleen dinsdagochtend goot het weer zo hard). Ik heb hier nu wel echt een beetje een nazomer-gevoel. Melbourne kent namelijk wel echt 4 seizoenen en 's winters kan het hier best koud zijn, dus af en toe krijg ik hier al een beetje een herfstgevoel.

 

Nou ik heb in elk geval veel zin in Tasmanie! Heb ik weer iets om naar uit te kijken. Na de tour (die eindigt in Launceston) blijf ik misschien nog wel 2-3 weken in Tasmanie om daar fruitplukwerk te doen. Het seizoen start net zo'n beetje, dus dat komt mooi uit en het weer is beter (niet zo heet als in Mildura). Maar ik zie wel weer wat er op mijn pad komt.

 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer