Oud & nieuw etc.

Nou de laatste dagen waren weer bijzonder. Ik zal er even een beschrijving van geven.

Donderdag zijn we <Yong Nam, Reik, Kency, David en ik> naar het Featherdale Wildlife Park geweest. Het viel een klein beetje tegen, want het was meer een zoo dan een park, maar het was wel leuk en gratis, dus het maakte niet uit. Het coolste is nog dat ik een slang heb vast gehouden (om m'n nek)! Niet een heel enorme (of gevaarlijke), maar wel een lange. Ik zal er nog wel eens een foto van plaatsen. Verder waren er alle Australische diersoorten te zien, zoals kangoeroes (die kon je voeren en aaien, net een kinderboerderij, maar dan dus met kangoeroes), wombats, koala's, wel 1 krokodil, dingo's, spinnen, reptielen etc. Was ook erg grappig, om naar Red Back Spiders achter glas te kijken! In Mildura zat ik er met m'n neus bovenop tijdens enkele werkdagen en heb ik er ontelbaar veel gezien. Verder was dit park erg toeristisch. Er werden drie koala's wakker gehouden door ze aan een stuk door bladeren te voeren (de koala's in de hokken sliepen namelijk allemaal) en die zaten op een paal, zodat je ermee op de foto kon. En wat was de truc? Als de koala zich omdraaide, konden de verzorgers de hele paal draaien, zodat de koala weer de goede kant opkeek. Belachelijk! Ook kon je dus voer kopen voor de kangoeroes, maar die waren zo overvoerd, dat ze er niets meer van wilden weten!

Vrijdag was dus oudjaarsdag of New Years Eve, zoals het hier genoemd wordt. Het begon zeer slecht, aangezien m'n moeder me het nieuws doorgaf dat m'n opa overleden was... Daar moest ik dus eerst even van bekomen, voordat ik naar Circular Quay - Opera House kon. Was niet echt leuk natuurlijk. De anderen zaten al de hele dag tegenover de Harbour Bridge, dus ze hadden een plek voor me vrij gehouden. Het was erg bijzonder en erg internationaal, aangezien er zoveel nationaliteiten waren. Dus ik heb zelfs nog een Zuid-Koreaans spelletje gespeeld. En uit verveling heb ik uiteindelijk ook nog met een Australier en een Indiaas meisje het kinderspelletje "I spy with my little eye something that begins with a ..." gespeeld. Om 21.00 uur was het eerste vuurwerk vanaf de zijkanten van de brug en naast het Opera House. Iedereen probeerde natuurlijk vooraan te komen. Ze liepen gewoon over onze spullen heen. En na 21.00 uur bleef iedereen ook staand wachten op de volgende ronde. Om 0.00 uur brak het enorme vuurwerk los (na eerst 1 minuut stilte voor de slachtoffers van de ramp in Azie) vanaf de brug en ook weer naast het Opera House. We konden alles perfect zien, dus dat was het wachten wel waard geweest. Het was erg spectaculair!!!

Vandaag hoop ik dan eindelijk een hostel ergens anders te kunnen boeken, want morgen moet (en wil ik ook) uit m'n hostel hier in Kings Cross. Ik wil het liefst naar een buitenwijk van de stad (even wat relaxen). Gisteren heb ik er al drie gebeld (waarvan twee in de Blue Mountains), maar die zaten al vol voor de komende week. Ik dacht dat het makkelijk zou zijn, omdat heel veel backapckers morgen uit Sydney en omgeving vertrekken, maar het valt dus toch nog tegen om iets te vinden. Wie weet waar ik dus de komende week terecht kom!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer