strand e.d.

Hallo!

Nou, we zijn al weer naar het volgende hostel verkast. Beetje hostel-hopping kan geen kwaad! Jolly Swagman was wel leuk (gezellige bende), maar nu zitten we voor in elk geval 2 nachten in The Original Backpackers, ook in Kings Cross (zie www.originalbackpackers.com.au voor een virtual tour). Dit is echt een mooi hostel! Een beetje in Victoriaanse stijl, mooie binnentuin, kamers met heel hoge plafonds (dus lekker fris), stevige bedden... Ja, de meeste van die stapelbedden in die hostels wiebelen bij elke beweging, dus als de persoon onder of boven je alleen al z'n arm beweegt, schud je lekker mee.

Nou ik geloof dat ik woensdag voor het laatst geschreven heb, dus daar zal ik even verder gaan. Dat was niet zo'n boeiende dag op zich, maar 's avonds zijn we nog naar een presentatie gegaan over The Northern Territory (deel van Australie) bij de Work and Travel Company en daar kregen we gratis bier en hapjes (dus het was sowieso handig om daar heen te gaan). Ja, geld gaat erg snel hier. Mensen die ook willen gaan, jullie kunnen toch wel rekenen op zo'n 1000 Euro per maand aan uitgaven hier (en dan nog niet eens veel stappen e.d.).

Gisteren, donderdag, zijn we dan eindelijk naar Bondi Beach gegaan. Dat stond al even in de planning, maar het kwam er steeds niet van, terwijl het nu al vanaf maandag mooi weer is. Op Bondi waaide het wel een beetje hard, maar het was toch uit te houden in bikini (en natuurlijk wel de hele tijd smeren met 30+ sunscreen). We lagen wel helemaal tegen de boulevard aan. Daar lagen wel meer backpackers op een rijtje. Zie je nog eens wat meer dan op die Zeeuwse familiestrandjes, leuke beachboys bijvoorbeeld! Ik heb ook even de zee geprobeerd, die was wel koud!!! Er waren echt heel hoge golven (het leek 3 meter of zo) en een mega-sterke stroming, dus ik ben niet verder dan tot m'n knieen gegaan. Dat wordt nog wat met surfen volgende week... Maar ze hebben gezegd dat we dan bij een stuk ondiepe zee zitten (waar je tot heel ver kunt staan). Ik hoop het maar. Ook zouden de surfboards van zacht materiaal zijn en rubberen vinnen hebben. Dat lijkt me wel beter. In Frankrijk vorig jaar zat ik onder de blauwe plekken van dat hardboard dat honderd maal over me heen sloeg als ik weer eens een golf miste :)... O ja, Annemarie, het is inderdaad golfsurfen wat ik ga doen! Wel cool he.

Terug naar Bondi. Na 2 uur waaide het wel erg hard, dus toen zijn we een cappuccino gaan drinken. Daarna nog even langs de winkeltjes gelopen (nee, niets gekocht, we blijven zuunig).

Terug met de bus en door mijn schuld stapten we te vroeg uit. Moesten we nog verder lopen. Ik had slippers aan en ergens rolde er een bekertje met nog een of andere vloeistof erin over mijn blote voet! Ugh... En dat ook nog in Kings Cross! Ik loop maar even niet meer op slippers in de stad...

Vanavond stappen! We weten nog niet waar... Eerst maar even langs het hotel waarvoor we een gratis bier voucher hebben. Ja, om geld te besparen, moet je echt gebruik maken van alle kortingsbonnen enz. die je overal krijgt! Er is ook een Halloweenparty op een boot, maar dat kost veel... We zien wel! Eerst zo even langs de Work and Travel Company en dan zien we wel of Will, de kiwi (o ja, zo worden dus Nieuw Zeelanders genoemd, niet vergeten he) die daar werkt, ons nog kan overhalen om toch te gaan. Maar ik snap ook wel dat ze charmante praatjesmaker daar expres inzetten om al hun tripjes en party's te verkopen... Hij moet dus wel met iets heel goeds komen... Maar ja, als Carla bezwijkt, zal ik ook wel bezwijken, haha!

Verder even inschrijven bij de World Wide Workers ook bij de Work and Travel Company. Ik denk dat ik toch eens moet beginnen met het zware werk wanneer ik terug kom van surfcamp, zeker omdat ik daarna rond oud & nieuw weer terug ga naar Sydney en dat is niet goedkoop. Dan zijn er namelijk weer veel activiteiten e.d. Dat wordt wel even een maand afzien tijdens het fruitplukken.

Ik weet nog niet zo wat ik verder dit weekend ga doen... Zondag vertrekt Carla in elk geval al want die heeft Jackeroo/Jilleroo cursus ergens ver weg. Misschien blijf ik nog een nachtje hangen in dit hostel of ik ga nog even naar een andere. Maandag moet ik om 8.00 uur klaar staan bij een ander hostel in het centrum (dus misschien ga ik daar vast voor een nachtje heen) en dan word ik opgepikt door de surfbus.

Groetjes, Laura.

Ps. Echt leuk om steeds weer nieuwe berichtjes in het gastenboek te lezen! Motiveert mij ook weer om hier wat te schrijven he. Helaas heb ik nog steeds geen foto's geplaatst. Daarvoor moet ik ze op CD-Rom zetten, maar dat doe ik pas als mijn geheugenkaart wat voller is. Nog even geduld dus...

--> Schotmannen en Inge: Bedankt nog voor het schrijfboek! Ik schrijf daar nu ook al mijn belevenissen in!

--> Marielle: Weet je al wat je gaat doen nu je straks geen werkt meer hebt? Je kunt altijd hier langs komen :)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer