Summer in the city!

Hier zit ik dan in de Vodafone-winkel. Ik had een nieuwe kaart nodig om m'n beltegoed op te waarderen en nu mag ik zo lang als ik wil gratis op internet (als ik maar niet de hele dag blijf zitten, zei die jongen van de zaak hier). Dat zijn weer de leuke aanbiedingen!

 

De laatste dagen, vanaf woensdag, is het gelukkig weer lekker zomers hier. Vandaag is het zelfs 35 graden! Afgelopen woensdag en donderdag heb ik lekker op het strand gelegen in St. Kilda. Alleen waren wel m'n rechtervoet en m'n rechteroor verbrand! Ik mis altijd wel weer een stukje met het insmeren...:( Maar ik weet hoe het voelt om in Nederland buiten te lopen nu hoor. Daarvoor hoef ik alleen maar even de Walk-in-koelkast in het hostel in te lopen waar het tussen de 4 en 7 graden is :p! Iedereen loopt er altijd zo snel mogelijk uit met als z'n spullen.

 

Ik ben dus sinds donderdagavond weer terug in Flinders Station Hotel waar ik een weekje blijf. Lekker goedkoop, 118 Dollar voor een week. Ik deel nu een 4-persoonskamer met een Nederlands meisje; Evelien. Dat is wel gezellig! En m'n Nederlands is weer helemaal terug op het oude niveau! Zij werkt hier in een Italiaanse broodjeszaak (met ook gebak, pizzapunten en pasta; allemaal vers gemaakt daar) en elke dag krijgt ze wel iets lekkers mee, dus zo heb ik ook al kunnen meegenieten van chocoladetaart, pizza en pasta (want het is toch te veel voor haar alleen). Altijd handig zo'n roommate! Straks moet ik alleen nog mee doen met die idiote hardlopers hier, want er is veel te veel lekker eten hier. Net zoals dat er veel te veel leuke dingen (kleren...) te koop zijn. Vandaag weer een kettinkje (met schelpen!) gekocht. Bij mijn vorige opsomming van gekochte spullen was ik trouwens nog vergeten te noemen dat ik nog een riem en een tasje gekocht had (allebei in Mildura). Straks heb ik een extra tas nodig! Ik snap langzamerhand toch al niet meer waarom ik met een backpack zeul. Een trolley (schrijf je dat zo?) is veel handiger! De Aziaten zijn de enigen die dat blijkbaar begrepen hebben, want geen een Aziaat loopt met een backpack om een hernia te riskeren. Ik ga toch echt niet door de outback wandelen met m'n backpack op, dus eigenlijk is dat ding compleet overbodig! En meer mensen (ok, vooral meiden natuurlijk) zijn tot die conclusie gekomen hier! Was ik maar een suitcaser i.p.v. een backpacker!!!

 

Gisteren zijn Evelien en ik even naar de Queen Victoria Market geweest. Daar kun je echt goedkoop groenten en fruit kopen. Een bakje met 250 gram aardbeien kost 1 Dollar (ongeveer 60 Eurocent). Dat is geen geld! In de supermarkt zijn aardbeien trouwens ook nog relatief goedkoop hier; 1,50 Dollar. Dagelijkse boodschappen zijn hier sowieso goedkoper dan in Nederland. Wat is het leven toch goed hier!

 

Vandaag ga ik naar de Botanic Gardens toe waar ik vorige keer zo doorheen gehaast ben. Vanavond gaan Evelien, ik en nog 2 Nederlandse meisjes pannenkoeken bakken! Daar heb ik nu al zin in!

 

Jullie hebben zeker wel van de enorme haai gehoord die in Zuid-Australie een 18-jarige surfer heeft vermoord en waar ze nu jacht op maken. Brrr... Nu durf ik de zee helemaal niet meer in. Maar de zee is hier voor mij toch te koud om echt te zwemmen en het surfen heb ik gelukkig al gedaan (en dat was in een soort baai, dus minder kans op haaien). Toch vind ik het ergens wel triest dat ze nu die haai willen doden, want dat beest kan er toch ook niets aan doen??? Het is gewoon de natuur! Maar ja... Ik heb ook al die gezellige spinnen laten leven toen ik in die vineyards werkte, terwijl ik ook heb gehoord dat mensen ze eerst dood stampten (vooral jongens, misschien zijn die stiekem wel banger voor spinnen?). Daar had ik nog niet eens aan gedacht! Ik deed alle moeite om om die spinnen heen te werken.

 

Volgende week dus terug naar Sydney. Ik weet nog niet of ik daar echt zin in heb, want nu heb ik het hier wel weer gezellig. In het hostel ken ik veel mensen en in Sydney ken ik niemand in het hostel (maar nog wel wat mensen die dan ook weer terug zijn in Sydney gelukkig). Maar ja, ik heb al een aanbetaling gedaan, dus ik kan er niet meer onderuit. Ik ben nu blij dat ik weer in het centrum van de stad zit, want St. Kilda was leuk, maar na een paar dagen heb je alleen op het strand liggen ook wel weer gezien. Nou ik ga er vandoor! See ya next time!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer