terug in de tijd - deel 2

En hier nog een stukje dat ik alleen aan een paar mensen per e-mail had opgestuurd toen de website het niet deed. Niet echt boeiend, maar ik wil het jullie ook weer niet onthouden vandaar. Ik heb het geschreven op vrijdag 26 november 2004.

 

Hey!

Maar weer via de mail, want mijn website kan ik niet meer openen! Hebben jullie daar ook problemen mee? Ik kan ook de hoofdsite (www.aroundtheglobe.nl) niet openen...

Nou ja, het is hier nu al een paar dagen rond de 40 graden! Heel leuk als je in een huis zit waar de airconditioning het maar half doet... Verder hangt het centrum hier vol met kerstversiering, geen gezicht: Blauwe lucht, (aangeplante) palmbomen en bloedhitte. En ik mis Sinterklaas (en pepernoten), snik. Ik heb toch al een beetje zelfmedelijden, want er zijn gisteren 3 Ieren (natuurlijk weer jongens) bijgekomen in huis en nu is het huis dus echt vol! En ik moet m'n kamer delen... En Ieren, tja, ze zijn wel aardig hoor, maar zuipen dat ze doen! Gisteren stond de hele tafel in de woonkamer vol met bierflesjes van alleen die drie Ieren. Die bij mij op de kamer moet slapen lag dan ook helemaal laveloos op z'n bed. Gelukkig snurkt hij niet! Tja, de omstandigheden worden er niet beter op. Na volgend weekend vertrek ik dan ook. Het werk is ook zwaar in die hitte! Gisteren stopten we dan ook om 12.00 uur. Vandaag, zaterdag, ben ik sowieso vrij. Vanavond BBQ als het doorgaat (mag eigenlijk niet bij deze temperaturen).

Ik heb nu gelukkig wel een hostel in Sydney kunnen boeken van 24 dec. tot 3 jan. Dat andere hostel moet ik dan maar annuleren... Ik vertrek hier na volgend weekend. Ik wil nog 6 dagen werken. Nu ben ik eindelijk helemaal voorbereid op het werk (al na 12 dagen werk of zoiets). Vandaag heb ik eindelijk een vliegennet gekocht voor over m'n hoed (en die hoed komt uit een souvenirshop in Syney). Heel charmant! En ik werk nu ook met handschoenen. Maar goed, na volgend weekend ga ik naar Melbourne. De bus moet ik nog reserveren. Wilde ik vandaag doen, maar ze bleken al om half elf dicht te zijn. Na 2 weken Melbourne ga ik naar Sydney. Voordat ik Aus. verlaat ga ik zeker nog wat CD's in Syney kopen. Je hebt daar namelijk meerdere CD-zaken waar alle CD's (ook de nieuwste releases) maar 10 Dollar kosten (dat is 6 Euro)!!! Geen geld! Misschien een tip voor Nederland? Dan brand je in elk geval niet zelf je CD's meer.

Ik ga nu eindelijk die boottrip maken, dus tot de volgende mail!

Laura.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer