The fellowship of the grapes

Hier zit ik dan op m'n laatste vrije dag in Mildura in het internetcafe. Morgen werk ik nog een dagje (extra geld is nooit weg) en maandagochtend vertrek ik naar Melbourne. Yeah! Maar toch zal ik Mildura stiekem een beetje missen na bijna 4 weken hier geweest te zijn... Ik heb een hoop onaardige dingen geschreven over de jongens in mijn huis, maar later bedacht ik me (opsteker voor alle mannelijke aardbewoners); Het is beter om in een huis te wonen met alleen maar jongens dan in een huis met alleen maar meiden! Woensdag was er een jongen vertrokken, maar de Ier had geen zin om mijn kamer uit te gaan ook al had ik hem dat gevraagd (want ik had bedacht dat hij het bed van de vertrokken jongen over kon nemen, zodat ik weer een kamer voor mezelf had. Ja, ik ben heel egoistisch hier). Maar Vicky, de vrouw die hier dus alles probeert te organiseren, dacht er blijkbaar hetzelfde over als ik, ook al had ik haar niets gezegd, want toen we donderdag uit het werk kwamen, had ze het hele matras verwijderd uit mijn kamer, zodat de Ier wel naar de andere kamer moest gaan, Haha, superstunt van haar. Ik begrijp haar verder niet helemaal, want na mijn actie van afgelopen zondag is ze alleen maar aardiger tegen me geworden! Onbegrijpelijk! Ze heeft er ook nooit meer iets over gezegd en toen ik haar vertelde dat ik deze zondag wel wilde werken, zei ze alleen; "You shock me!". Ach ja... En in Nederland heb ik me gewoon nooit ziek gemeld tijdens heel m'n stage en m'n laatste werk, dus zo slecht ben ik ook weer niet (dit moest ik nog wel even vermelden anders willen eventuele werkgevers die dit lezen me niet meer aannemen :)).

Het weer is weer beter. Na de regen afgelopen woensdag is het afgekoeld (het is zelfs 42 graden in Sydney geweest, hoorde ik op tv!) tot rond de 30 graden. Donderdag had ik het gewoon koud tijdens het werk toen het 's morgens rond de 20 graden was. Dat is warm voor Nederland! Het is dus waar dat je hier gaat bibberen bij 20 graden!

Gisteravond hebben we gezellig buiten gezeten bij ons eigen huis, omdat de meeste mensen vrij waren (en sommigen nemen gewoon vrij, maar ik was het niet dit keer). Ik had eerst 2,5 uur liggen slapen, voordat ik deelnam aan de conversatie buiten, dus het kostte me even een inhaalslag om op hetzelfde niveau te belanden als de jongens, maar het was erg gezellig.

Vandaag ben ik met een niet nader te noemen huisgenoot naar de bioscoop hier geweest. Als je een echt enge film wil zien, ga dan naar ' The Crudge' ! Echt heel scary! Ik zat met kippenvel in de bios (en daar zit je dan in je zomers outfit met slippers aan...). Draait die film in Nederland? Of heeft ie al gedraaid? De bios hier in Mildura is echt heel goedkoop, nog geen 5 Euro (even omgerekend) voor een film!

Nou wat heb ik verder nog te melden? Ik denk dat het echt een heel goede ervaring is om dit werk een tijdje te doen (dus eigenlijk zouden alle Nederlandse jongeren dit een tijdje moeten doen). Maak je het ook eens mee om de underdog te zijn wat werk betreft. Er zijn namelijk bijna geen Australiers die dit werk willen doen, dat zegt wel genoeg, dus je werkt met allerlei nationaliteiten, zoals Irakezen en Thaise mensen. Helaas zal het voor deze mensen misschien de baan zijn die ze de rest van hun leven doen... Ook zie je eens hoeveel werk er verricht moet worden, voordat een tros druiven of ander fruit in de winkel ligt. Ik had daar eerder nooit zo over nagedacht... Maar ja, je raakt aan het werk gewend en het is prettig dat iedereen hier hetzelfde meemaakt en in hetzelfde ritme zit, dus dat schept een band (klinkt als een walgelijk cliche, ik weet het). Het zal erg vreemd zijn, als ik ineens weer helemaal alleen in big city Melbourne ben. Ik denk dat dat de reden is dat veel backpackers ergens veel te lang blijven hangen, omdat je je ergens thuis gaat voelen en mensen leert kennen, maar ik realiseer me goed dat ik hier voor mezelf ben (ik probeer de egoistische gedachte erin te houden) en ik wil toch wat zien van het land en het vineyardwerk ben ik al lang zat, dus het is tijd om te gaan en ik zal gaan. Klinkt dit niet heel serieus allemaal? Zie je wel, ik ga Mildura echt nog missen, snik! Maar ik heb wel heel erg veel zin om de zee weer zien, want dat mis ik hier enorm (ik ga zelfs steeds meer denken aan de zee in Zeeland). Vanavond is er nog BBQ en dan zie ik nog even de mensen uit de andere 2 huizen, dus dat is wel leuk! Tot het volgende verhaal uit Melbourne!!!  

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer