Update!

Ja, ik weet het, mijn Mildura-verhalen worden misschien wat eentonig, maar ik moet toch iets doen in m'n vrije tijd??? Inmiddels ben ik er wel aan gewend om met 9 'couch potatoes' (heb ik het goed geschreven? Zie, mijn Engels is ook nog niet alles, ik word gewoon taalloos hier) in een huis te leven, maar het is ook weer niet heaven on earth! Als ze nou allemaal heel leuk, knap, intelligent, schoon etc. waren. Maar af en toe is het alsof ik met 9 klonen van mijn broertje leef (sorry Lennart, ik hoop dat je nog steeds net zoveel van me houdt als hiervoor :p). Ik had een paar dagen terug het gevoel dat ik in een huis leefde met 5 pigs, 1 psycho (straks meer over) en 3 die dan wel ok zijn. Ik bedoel; Ik ben het enige meisje en wie zet het vuilnis buiten??? Me! Maar 2 jongens hebben de Ieren aan de afwas gekregen, dus het gaat al weer beter.

 

Dan die psycho... Dat is een Duitser die vorige week donderdag zijn intrek in onze bungalow heeft genomen. Het is gewoon zo'n vreemde jongen, ik kan niet eens echt uitleggen waar het aan ligt, maar ik ben blij dat hij niet bij mij op de kamer slaapt (dan was ik dus al lang verkast). Hij loopt altijd in het huis rond te sneaken en duikt dan ineens weer ergens op waar je hem niet verwacht. Hij loopt ook altijd in een soort slow-motion. Hij gaat ook altijd tegenover mensen zitten die aan het eten zijn en dan zit ie alleen maar een beetje voor zich uit te kijken zonder te lezen of een conversatie te starten. Ik bedoel; ik ontmoet hier meer gekke mensen, maar dit is echt een weirde creep! Ik dacht eerst dat ik er alleen zo over dacht, maar de Frans-Canadees denkt er net zo over (eigenlijk had hij het woord psycho voor hem bedacht), net zoals de andere Duister. Daar komt bij dat zijn Engels echt heel, heel, heel slecht is en de andere Duister verstaat hem ook niet in het Duits (dus misschien heeft die arme jongen gewoon een spraakgebrek, maar ja). Hij heeft 4 weken Engelse les gehad in Sydney maar hij had beter een cursus ' sociale omgang' of iets dergelijks kunnen volgen. Hij geeft mensen echt een oncomfortabel gevoel en daarom gaat iedereen hem mijden. Wel zielig voor hem aan de ene kant, maar ik kan me er gewoon niet toe zetten om tegen hem te praten. Nou ja, genoeg over hem, maar ik moest het gewoon nogmaals in het Nederlands kwijt.

 

Dit weekend heb ik lekker relax gedaan. Zaterdag dus die trip met de paddle-boat (waterrad-boot). Was wel leuk en ik ontmoette nog 2 backpackers van het andere huis op de boot, dus ik zat niet alleen. Het is dus ongeveer 3 dagen meer dan 40 graden geweest (ik geloof een dag 44 graden zelfs). Zaterdagavond had ik de bus gepakt naar het andere hostel (eigenlijk ook 2 gewone huizen). De BBQ ging niet door, vanwege de hitte (te gevaarlijk), maar ik had wel zin in een beetje party en dat is dus niet meer in ons huis te vinden aangezien die jongens alleen maar met z'n allen voor de tv willen zitten. Volgens mij kan ik rustig naakt door de woonkamer lopen (wat ik natuurlijk niet doe) en ze merken het nog niet op!

Het enige probleem was, dat ik zondag moest werken eigenlijk. Ik ben nooit meer met dat onkruid wieden begonnen, want dat kon niet meer, maar ik werk weer in een vineyard. Hetzelfde werk dat ik in het begin deed, maar onder betere omstandigheden. Beetje druiventrossen snoeien. Het is wel een grote, groene jungle af en toe en het kan heel frustrerend zijn wanneer je die trossen uit elkaar moet halen. Het is een tijdrovende klus! Zaterdag zat ik dus lekker in het andere huis. Ik ontmoette nog het Nederlandse meisje waarvan de vriendin alweer terug naar Nederland is gegaan. Zij zit nu hier, wel leuk om haar te spreken. Helaas zit ze dus niet bij mij in huis. Rond middernacht gingen we naar de pub. De gekken van de 7th street (daar zijn dus de 2 andere huizen, ik zit aan de 15the street. makkelijk toch, nummer gewoon al je straten!) hadden een winkelwagentje meegenomen dat al in hun tuin stond. Later meer over...

 

De pub was nogal rustig. Een jongen moest terug om zich om te kleden (hier in Australie kijken ze erg naar je kleding voor ze je binnen laten), omdat hij een shirt zonder mouwen droeg. Beetje vreemd, want binnen liepen ook mannen in korte broeken. Wat is erger? Een meisje ging eerder weg, omdat ze niet lekker was en de Nieuw Zeelander in onze groep werd eruit gegooid (weet niet waarom, ik zag hem niets " vreemds" doen voor zijn doen. hij is altijd al gek). Het was een wonder dat ze de natuurlijk dronken Ier van onze groep er niet uitgooide. Uit de pub hebben we ergens Kebab gegeten. Voor het eerst voor mij, goed he? Ben je in Australie, ga je een broodje Kebab eten :s. Dat zou ik eigenlijk in Nederland moeten doen...

 

Ze liepen weer lekker idioot met die winkelkar te doen (natuurlijk zat er iemand in en liep een ander als een leipo ermee te rennen, ik deed er niet aan mee, want ik wilde graag al mijn tanden behouden), totdat er een normaal uitziende auto stopte waar ineens rode en blauwe lamjes acher de voorruit verschenen... Politie! Waar ze die kar vandaan hadden? Ze hebben gezegd dat ze hem aan de rand van de weg gevonden hadden (dat hebben ze denk ik ook, maar dan wel al weken geleden, want ze nemen elk weekend die kar meer met het uitgaan). Nou ja, dat was dus het einde van het winkelkarracen (en Jack Ass stunts), want ze moesten hem achterlaten. Terug in het huis vonden we de Nieuw Zeelander voor pampus op een stoel. Ik heb mijn plek op de bank in het andere huis gezocht. Ik was voorbereid; slaapzak en alles mee! Ik had mijn wekker gezet op 5.45 uur zodat ik Vicky een sms-je kon sturen dat ik het niet zo zag zitten om te werken (zodat ze me niet zou ophalen bij m'n huis zonder dat ik daar was). Heel slecht van me, ik weet het, haha. Vicky wist natuurlijk ook wel dat ik was uitgegaan. Ze wist ook dat ik in het andere huis had geslapen. Ik dacht er nog wel wat van te horen (dacht iedereen), maar ze heeft er niets meer over gezegd (alleen iets tegen de anderen die die ochtend wel braaf naar het werk gingen) en afgelopen maandag kon ik zonder problemen weer naar m'n oude werk. Ik ben er dus maar weer goed mee weg gekomen... Maar normaal ben ik altijd heel verantwoordelijk en gedisciplineerd natuurlijk (and I'm a willing and enthusiastic worker)!

 

Maandag en dinsdag dus gewerkt, maar we stopten beide keren eerder vanwege de nog steeds aanhoudende hitte (dan raken de druiven ook te snel beschadigd als je ze aanraakt of zoiets). Vandaag regende het dus! En het is eindelijk koeler... Maar ik belde Vicky vanmorgen en ze zei dat we gewoon opgehaald zouden worden. Michelle, haar crazy dochter, haalde ons op (mij en 2 Ieren). We waren al een heel eind toen Vicky Michelle belde. Konden we dus weer terug gebracht worden, want er werd dus niet gewerkt (dat had ik al verwacht, maar goed, organisatie is een beetje een probleem voor Vicky, dus ze haalt eerst iedereen op en belt dan alle farmers om te vragen of er gewerkt wordt of niet...). Maar met Michelle in de auto ben je gelijk wakker, want die laat gelijk de ramen springen met haar muziek (snoeiharde R&B en Griekse muziek, Vicky is namelijk Grieks van oorsprong. Er is hier trouwens ook een grote, Italiaanse gemeenschap in Mildura, dat allemaal even terzijde). Sommige denken dat Michelle een beetje aan de drugs is... Zou kunnen, ze is in elk geval hyperactief (en slaapt nauwelijks want 's nachts werkt ze dus in die Kebab-shop en 's morgens probeert ze auto te rijden). Nou morgen is er de komende dagen wel werk, want het is mijn laatste weekje hier! Volgende week maandag vertrek ik naar Melbourne! Zaterdag gaat hopelijk de BBQ door, want dat is altijd wel gezellig en dan zie ik nog even iedereen voordat ik wegga (maar ik ga niet nog een keer uit hier, zonde van het geld en er zijn wel betere stapplekken). Straks ga ik Mildura nog missen... Ik ga nu stoppen, want ik plas bijna in mijn broek!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer