Weer down under!

Het leek me wel weer eens tijd om wat te schrijven na een korte periode van websitestilte (waarvoor meerdere redenen die ik hier niet nader ga verklaren). Ik ben inmiddels alweer een week terug in Australie (sinds 2 februari) en ik verblijf in Melbourne. Weer in Flinders Station Hotel de laatste dagen, waar ik eerst zo lovend over geschreven heb, maar inmiddels zijn ze duurder en niet beter geworden :(.

 

Ik zal nog even afmaken waar ik in Nieuw Zeeland ben gebleven. Dat was dus bij Queenstown. Daarna zijn we naar Te Anau gereden dichtbij het beroemde fjordengebied de Milford Sound, waar we heen zijn gereden, wat op zich al een heel mooie route was, maar waar we eenmaal in de Milford Sound niet meer verder zijn gegaan (want daar kun je alleen boottochten maken).

Vervolgens zijn we naar Invercargill (als ik het goed schrijf) gereden. De meest zuidelijke stad ter wereld. Er zijn natuurlijk wel meer zuidelijke plaatsen, maar dus geen steden. Op zich wel bijzonder, behalve dan dat Invercargill de lelijkste stad was die we in heel Nieuw Zeeland gezien hebben en er was ook echt niets te beleven. Ook niet voor de plaatselijke jongeren die daarom de hele zaterdagavond en -nacht in groepjes in auto's achter elkaar aan door de stad racen met de muziek snoeihard aan enzo. We hebben nog een tochtje gemaakt naar Bluff, dat is het zuidelijkste puntje van Nieuw Zeeland en daar stonden net zoals in het meest noordelijke punt weer borden die de afstanden naar enkele wereldsteden aangeven.

 

Vanuit Invercargill zijn we via de oostkust weer omhoog gereden. We hebben 2 nachten overnacht in Dunedin. Dat was wel een heel leuke plaats (ook universiteitsstad, dus je ziet maar weer, studenten maken het leuk en levendig). Met m'n moeder heb ik nog even snel in de artgallery gekeken, die hier ook wel de moeite waard was (maar niets haalt het natuurlijk bij de Art Gallery van Melbourne!). We zijn ook naar de punt van het schiereiland bij Dunedin gereden en daar hebben we behalve zeehonden van zeer dichtbij (je kon ze bijna aanraken) ook albatrossen gezien. Dat is wel heel bijzonder op zich, want waar zie je die beesten anders? Er zit daar namelijk een Royal Albatross Colony. Albatrossen zien er uit als mega-meeuwen en hun vleugels kunnen een spanwijdte (van de ene vleugel naar de andere, bedoel ik) van 2-2,5 meter bereiken. We stonden op een soort uitkijkpunt op de rotsen boven zee en tot twee keer toe kwam er zo'n beest vlak langs het "publiek" gevlogen.

 

Vanuit Dunedin zijn we naar Christchurch gereden. De laatste bestemming van de reis. Onderweg hebben we nog de 'Boulders' gezien. Dat zijn enorme ronde stenen die op het strand en half in zee liggen. Heel apart. We kwamen pas laat aan in Christchurch en de volgende dag moest ik alweer 's middags om 13.00 uur op het vliegveld zijn, dus van Christchurch heb ik niet zo heel veel gezien, maar dat leek me verder ook niet super bijzonder. Ok, er was een rivier door de stad, er zijn trams, het is wel gezellig en er is een cathedraal, maar daarmee heb je het ook wel weer gehad (sorry dat ik zo blase klink). Ik denk dat ik de leukste plekken in Nieuw Zeeland toch wel het meest noordelijke gebied vond (Cape Reinga e.d.), omdat het zo subtropisch is en ook mooi, Rotorua op het noordereiland en de er omheen liggende meren, Queenstown (gezellige plaats, veel te doen, bijzondere bergen om de meren), Dunedin en wat ruige stukken land hier en daar tussen alles in. O ja, er is een heel vervelend natuurverschijnsel in Nieuw Zeeland; de Sandfly. Dit op een fruitvlieg gelijkende beestje (alleen dan zwart en wat groter) steekt zeer venijnig. Op sommige plekken (strand, forest) word je er gewoon gek van! De eerste keer dat ik zo'n vliegje zag dacht ik nog wel dat het gewoon een vriendelijke vliegje was en liet ik hem lekker z'n gang gaan op mijn voet. Dat was dus de eerste en de laatste keer dat ik zo'n beest niet heb proberen dood te slaan! Maar met allemaal bultjes op mijn voeten en enkels heb ik ook dit toch weer overleefd :P. Het was wel een heel gave reis en het afscheid nemen van m'n ouders was nu eigenlijk vervelender dan de eerste keer, maar alles went weer.

 

Ik wilde nog wat foto's plaatsen van Nieuw Zeeland maar dat kan helaas niet. Ik heb nu namelijk wel een CD bij me met alle foto's maar nu is hier weer geen CDRom-speler. En m'n fototoestel en kabeltje (dat ik inmiddels wel heb) liggen in het hostel. Handig! Volgende keer dan maar... Of de keer daarna...

 

Nou ja, nu dus weer in Melbourne, waar ik eigenlijk ook wel weer weg wil ondanks dat de afgelopen week best leuk was, maar ik wil er gewoon niet te lang blijven hangen (wat dus wel eens gebeurd). Na mijn aankomst vorige week woensdag heb ik eerst Stephan terug gezien (Frans-Canadees die ik in Mildura had ontmoet :)), waar ik een paar dagen mee ben opgetrokken en nu zit Eveline weer bij me in het hostel waarmee ik kook e.d. En gisteravond zijn we nog maar een keer poffertjes gaan eten op de wekelijkse avondmarkt, omdat dat waarschijnlijk voor beiden van ons de laatse keer was. Ik zit op de kamer met een Nederlands meisje dat ook wel aardig is, dus dat is wel relaxed. Ik ben nu weer bezig met werk zoeken. Ik wil erg graag naar Tasmanie en daar een tour doen, maar dat kost natuurlijk weer veel geld, dus ik wil liever eerst 2-3 weken werken buiten Melbourne. Eerst had ik nog gereageerd op een advertentie in het hostel van een Nederlander die met z'n auto door Tasmanie zou gaan rijden, maar die zat nu al vol. Werk zoeken valt ook nog niet mee... Heb al iemand gebeld van een advertentie voor fruitplukwerk, maar die had nu niets meer enz. Nou ja, ik ga weer verder met bellen voor werk. Bah! Maar ja, moet maar even... Tot mijn volgende verhaal vanaf een fruitplukbestemming of toch vanuit Tasmanie!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer