Weer uit de bananen!

Tully heb ik sinds dinsdag verlaten. Het gaat allemaal wel goed, alleen ben ik sinds maandag verkouden :(. Dat zal wel een gevolg zijn van slecht eten, weinig (en onregelmatig) slaap en het harde werken tussendoor waarvan de laatste dagen in de regen. Het is hier namelijk nog steeds regenseizoen en af en toe valt er wel eens een bui. Eigenlijk zou ik dinsdag voor vertrek nog werken, maar dat heb ik dus maar niet gedaan, want ik had geen zin om nog een dag in de regen te staan. Samen met Annelieke, een Nederlandse, heb ik een film gehuurd;'My big fat creek wedding'. Tja, euh, mensen zeiden dat het heel grappig is, maar wij konden er niet helemaal bijblijven. Halverwege zaten we meer te praten.

 

Verder heb ik in Tully nog een aantal keer gezwommen. Zo sportief, na een dag werken, hup met een paar meiden naar het zwembad (het echte sportbad, natuurlijk niet die poel bij het hostel) om nog even wat baantjes te trekken. Dat is wel prettig voor de spieren. Ook hebben Annelieke en ik nog een poging in squashen ondernomen. We hadden een baan gehuurd voor een half uur. In de baptistenkerk naast ons hostel. Ja, kerk en tevens squashbaan! Die baptisten ook, maar ze geven wel om de backpackers hoor (zieltjes winnen). Na 10 minuten hadden we het squashen wel gezien en hebben we de kerk maar even verkend. Vooral de keuken met inhoud was erg interessant! En we waren de enigen in het gebouw... Tja, normen en waarden vervagen wel eens een beetje als backpacker. Dat ze je ook gewoon de sleutel geven voor zo'n heel gebouw, dat doen ze toch niet in NL.

 

De afgelopen dagen in Cairns waren leuk! Het blijft wel altijd een onaangename ervaring om weer afscheid te moeten nemen van leuke mensen :( (ik was nog samen hier met enkele zieltjes uit Tully), maar we redden het ook wel weer alleen en je ontmoet altijd weer nieuwe, leuke mensen (hopelijk). Ik ben nog maar eens naar de bios geweest met een Tully-genoot. Naar 'Constantine' met Keanu Reeves. Een vage film met heel wat horror-invloeden maar zeker wel een aanrader! Enige kennis van de bijbel (nee dit staat los van die baptisten, die hebben mij echt niet in hun greep hoor) is misschien wel handig, want er komt nogal wat symboliek in voor. 

 

Gisteravond heb ik nog op blote voeten door de stad gerend omdat de straten zo nat waren en ik bang was om uit te glijden op m'n slippers (het nationale schoeisel hier). Ja, in Nederland zou ik nou nooit op blote voeten door een stad gaan lopen (ik zie mezelf al in Hoog Catharijne, ieh!), maar de straten zijn hier echt heel schoon. Verder is Cairns een kleine, moderne en relaxte stad. Wel is alles erg aangelegd. Er is een lange wandelboulevard etc. Je kunt alleen niet zwemmen in de zee, want tussen de boulevard en de oceaan zit een soort moeras. Ze waarschuwen er zelfs voor krokodillen!!! Niet dat ik er een gezien heb, maar je weet nooit natuurlijk. Er is wel een soort aangelegde lagoon die bijna grenst aan de moeraszee waarin je gratis kunt zwemmen. Het hostel waar ik zit, is ook prima. Niet duur en elke avond een gratis maaltijd! Het is wel 20 min. lopen van het centrum, maar dat is ook nog wel te overleven. Krijgen we tenminste nog een beetje lichaamsbeweging!

En verder? Eerst nog even een extra dagje bijkomen van m'n verkoudheid en Tully-avontuur. Even wat tijd voor mezelf is ook wel lekker af en toe en alle bekenden zijn weer vertrokken of wel naar hun thuisland of weer terug naar Tully (jahaa...). Dan wil ik nog een dagje een reef-trip gaan doen. Cape Tribulation (trouwens niet het noorderlijkste puntje, dat was Cape York, verwarring) laat ik even voor wat het is, want ik heb al zoveel regenwoud in Nieuw Zeeland en Tasmanie gezien. Rond het einde van de week wil ik richting Ayers Rock, maar ik moet nog even uitzoeken hoe ik dat ga doen. Komt goed! Ik hou jullie op de hoogte!    

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer