werken...

Nou het is zover hoor, ik ga vandaag Sydney verlaten voor een tijdje. Spannend... Ja, het harde leven gaat beginnen. Vanaf woensdag ben ik dus fruitplukker! Vanmiddag ga ik in de bus naar Mildura, een plaatsje op de grens van Victoria en New South Wales in het hete, stoffige binnenland. Om daar te komen moet ik maar liefst 18 uur in de bus zitten... (alsof je vanuit Nederland even naar Spanje gaat om een maandje te werken, gekkenwerk). Ik vertrek om 15.15 uur en ik kom daar morgen (dinsdag) om 9.15 uur aan. Dan word ik opgehaald door iemand die me naar het hostel zal brengen. Elke dag worden we vanuit dat hostel opgehaald en naar de boomgaarden (of wat dan ook) gebracht. Het betaalt niet eens super, maar ja, je moet wat! Ik hoop dat ik het een weekje of drie/vier volhoud. Dichterbij Sydney kon helaas niet. Ik denk dat ik de stad af en toe wel zal missen, maar aan de andere kant heb ik het hier nu ook wel even gezien.

Ik zat de laatste 2 nachten ook weer in Base hostel (waar ik ook de eerste 5 nachten zat). Geen goed idee. Het is sfeerloos en alle groepen komen daar aan. Verder zat ik op een kamer met allemaal 18-jarige Deentjes en 2 Duitse meiden (die waren dan wel aardig). Maar ik bedoel, welke meid van 22 wil een kamer delen met een stel 18-jarige jongetjes (wel 5)??? En ik moet zeggen, niet dat ik altijd zo volwassen ben :), maar 18 is toch best wel jong om te gaan backpacken. Je ziet wel verschil tussen mensen van 18 of van ergens in de 20 (vooral als het op huishoudelijke zaken en organisatie e.d. aankomt). De Deentjes waren ook nog eens heel verlegen... Gisteravond hebben de Duitse meiden en ik lekker over ze geroddeld en hard om hun domme acties gelachen. Met een van die Duitse meisje, Kiki, had ik zaterdag al een beetje zitten praten op de kamer en toen besloten we gisteren (zondag) samen naar het strand te gaan. Eind van het liedje was dat ik met maar liefst 5 Duitse backpackers naar het strand ben gegaan, haha. Dat is toch een ander slag dan de Nederlandse backpackers, maar dat wisten we al langer dan vandaag. Het was in elk geval best gezellig met ze! We gingen naar Bondi en het was druk... Niet normaal meer. En de vorige keer dat ik daar was, was het nog zo rustig (en waren de golven enorm, maar dat bleek dus ook een uitzondering te zijn geweest). In elk geval is de zomer hier in volle aantocht!

 

Geen idee wanneer ik weer op internet kan, dus misschien blijft het even wat stiller op m'n site. We zien wel. No worries!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer